BalkansPress

Dobro došli!

Provokatorka.

Sa Srbijom treba razgovarati, jer to je činio i prvi predsednik nezavisne Hrvatske Franjo Tuđman u vreme "velikosrpske agresije na Hrvatsku" kada je razgovarao sa tadašnjim predsednikom Slobodanom Miloševićem.

Kitarović je na konferenciji za novinare posvećenoj hrvatskoj spoljnoj politici, rekla da je razočarana što nije više učinjeno u otkrivanju sudbine nestalih.

Negirarala je da njen izaslanik u ovom procesu Ivica Vrkić razmišlja o ostavci.

 

-Naprotiv, nedavno su postignuti dogovori kako ubrzati celi proces kako bi se što pre saznala sudbina nestalih - rekla je Kitarović, koja je apelovala na sve da, kako je rekla, učine maksimalan napor u tom smislu.

Uspehom Hrvatske je ocenila to što je u Strategiju proširenja EU na Zapadni Balkan ušao i uslov da pre stupanja u članstvo države kandidati moraju da reše otvorena pitanja sa susednim državama.

Kolinda Grabar Kitarović

*Kolinda Grabar Kitarović / FOTO: Profimedia

-Ne želimo nikoga da ucenjujemo ali realno gledajući, moramo da iskoristimo prava koja imamo i da je to na korist građana i jedne i druge države - kazala je Kitarovićeva.

PROČITAJTE: Glas iz Zagreba kakav Srbija dosad nije čula o agresiji NATO-a

Kitarović, koja je ušla u petu godinu mandata, još jednom je pozitivno ocenila susret i razgovor s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Zagrebu prošle godine.

(BalkansPress / Izvor: Tannjug)

Scroll to top