Bruka u Tuzima! Pristalice pobedničke koalicije Albanski forum uz zastave "velike Albanije", šampanjac su otvorili skandirajući terorističkoj "oslobodilačkoj vojsci Kosova" - UČK!

Snimak slavlja nakon saopštenih rezultata pušten je na društvenim mrežama. Niko se, međutim, od crnogorskih zvaničnika nije ogradio od tog "pozorišta" koji su napravili uspaljeni albanski nacionalisti u Malesiji. Takva atmosfera trajala je do kasno u noć.

- To je direktni produkt i rezultat politike Demokratske partije socijalista - ocenjuje Milun Zogović, funkcioner Demokratske narodne partije. - U zemlji koja je priznala Kosovo, kojoj su glavni saveznici Rama, Tači i Haradinaj prirodno je da se skandira zločinačkim terorističkim organizacijama.

 

Marko Kovačević (Nova srpska demokratija) naglašava da je u Tuzima pobedila velikoalbanska opcija.

- U čitavoj ovoj kriznoj situaciji u Crnoj Gori samo su Tuzi i Albanci uspeli da sve odrade sa punim legitimitetom - dodaje Kovačević. - Ponosan sam što nisam među onima koji aplaudiraju ponizno teroristi Džaferiju nasred Cetinja.

ČESTITKE - Pobedu albanske koalicije na prvim izborima u ovoj opštini čestitali su odvojeno predstavnici privremenih prištinskih institucija - Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Kadri Veselji.

Za Nebojšu Medojevića, lidera Pokreta za promene, sve albanske partije u Crnoj Gori su nacionalne i sve su, kako tvrdi, posvećene ostvarenju nacionalnog cilja svih Albanaca -"velika" ili "prirodna Albanija".

- Na proslavi pobede u Tuzima osim Albaniji klicalo se i SAD. Nisam video nijednu državnu zastavu Crne Gore, a video sam na stotine zastava druge države - kaže Medojević.

Ostalo je da se i zvanično konstituiše nova lokalna, nacionalistička vlast u Malesiji, pa da se krene u razgraničavanje sa susednom opštinom Podgoricom. Koliki je spisak želja albanskih stranaka znaće se tek kada ta priča dođe na red.

Nosilac koalicione liste albanskih partija u Crnoj Gori, Nik Đeljošaj, izjavio je da će Tuzi biti prva opština u Crnoj Gori u kojoj će na vlasti biti Albanci.

Opština Tuzi se nalazi na jugoistoku Crne Gore, čine je 11 naselja, a prema popisu iz 2011. većinu stanovništva te opštine čine Albanci - 68,5 odsto, a najmanje Srba, nešto preko dva odsto.

 

KAO PLAV I ROŽAJE

Opštinska izborna komisija saopštila je preliminarne rezultate izbora po kojima je koalicija Albanski forum (Albanska alternativa, Demokratski savez i Demokratska unija Albanaca) osvojila najviše mandata u tuškom parlamentu - 16 od 32. DPS ima 10 mandata, Bošnjačka stranka četiri, a Socijaldemokrate i Demokratska Crna Gora po jedan. Rezultati pokazuju da je albanski nacionalizam pobedio građansku Crnu Goru, pa je Malesija poput Plava i Rožaja postala još jedna opština koja se ogrnula debelim nacionalnim šinjelom

NEPRIMERENO

Demokratska partija socijalista saopštila je da je slavlje pristalica Albanskog foruma, posle završetka izbora u Tuzima, bacilo mrlju na ceo izborni proces koji je održan na prvim izborima za samostalnu opštinu Tuzi.

- Uz apsolutno razumevanje za nacionalni osećaj i Albanaca i svih ostalih manjina u Crnoj Gori, smatramo nedopustivim da se on na ovakav način ispoljava, jer se tako podriva koncept građanske države kao apsolutni temelj crnogorske državnosti, ističe se u saopštenju DPS-a. – Uvereni smo da je sinoćnje ponašanje bilo samo ružan incident koji se više neće ponoviti ni u Tuzima ni u bilo komdrugom kraju Crne Gore, uz napomenu da država apsolutno ima kapacitete da na svaki način zaštiti ustavom definisani građanski koncept države.

Pristalice Albanskog foruma gromoglasno su proslavile pobedu na izborima uz ikonogradfiju –zastave Velike Albanije i gromoglasno skandiranje tzv. Oslobodilačkoj vojsci Kosova – terorističkoj UČK!

Scroll to top