Jak olujni vetar koji je tokom noći duvao u Trebinju, devastirao je Gradski park, a veliku štetu pretrpeli su zatvoreni bazen, čija je gradnja u toku, kao i brojni privatni objekti.

PROČITAJTE: HRVATSKU POGODILA OLUJA DECENIJE!!! Vetar čupa drveće i nosi sve pred sobom, a bukte i požari! (VIDEO)

U Gradskom parku vetar je tokom noći iščupao više stabala i tom prilikom oštetio javnu rasvetu, zelenu površinu i staze, a na bazenu, čija je gradnja u toku, vetar je odneo tek postavljenu krovnu konstrukciju i bacio je u reku Trebišnjicu, prenosi N1 BiH i dodaje da su ostaci krovne konstrukcije razneseni dva kilometra rekom.

 

Vetar je čupao stabla u više trebinjskih naselja, nosio krovove sa objekata, a sa jednog prodajnog centra montažne zidove.

Kako se navodi, jaki udari vetra očekuju se i danas.

 

VETAR LOMIO STABLA U MOSTARU

U toku noći u Hercegovini je počeo da duva jak olujni vetar koji je napravio dosta problema u saobraćaju, a jedna osoba je povređena.

Vetar sa udarima do 100 kilometara na sat lomi stabla u Mostaru, prenosi sarajevski Klix.

Jedna osoba u Mostaru je zadobila lakše telesne povrede pošto je stablo palo na putničko vozila, a povređeni je hospitalizovan na Sveučilišnoj kliničkoj bolnici.

 

U tom gradu, usled snažnih udara vetra došlo je do prevrtanja kamiona na mostu u naselju Rodoč.

Do nesreće je došlo u jutarnjim satima, a udari su posebno snažni u predgrađima, dok je u samom gradu, tokom protekle večeri srušeno nekoliko stabala na parkirane automobile, a na pojedinim objektima došlo je do obrušavanja fasada. 

Scroll to top