BalkansPress

Dobro došli!

Slučaj je prijavljen Lidlu.

Mario Hornjak iz Vukovara objavio je na svom Fejsbuk profilu video-snimak na kome se vidi, da iz mesa nakon što je isečeno, izlazi zelena tečnost. Parče koje je kupljeno u Lidlu, nakon sečenja imalo je i neprijatan miris.

 

Meso je propisno upakovano i na pakovanju stoji da je rok trajanja januar 2018. godine

- Ekipa. Mesojedi. Mama i tata kupili su meso u Lidlu. Mama reže i ovo curi...ima neobičan miris...iskustvo! - napisao je Mario u komentaru ispod video-snimka.

Slučaj je prijavljen Lidlu kako je Mario napisao u komentarima. Iz prodavnice su se ponudili da pokvareno meso zamene.

*Foto: Printskrin / Facebook / Mario Hornjak

- Pita prodavac da li hoćemo neko drugo parče. Majka je odgovorila da nikad više neće to da kupi. Vratite novac i doviđenja. Roditelji su otišli u mesaru i kupili - objavio je Mario.

Lidl se povodom šokantnog video-snimka obratio saopštenjem Novom listu koji mi u celosti prenosimo:

 

"Poštovani kupci,

Veoma nam je žao i izvinjavamo se zbog nemilog događaja vezano za kupljeno meso u našoj prodavnici u Vukovaru.

Dobili smo objašnjenje od našeg dobavljača PPK karlovačka mesna industrija, u kome piše:

"Na temelju roka upotrebe odeljenje osiguranja kvaliteta kompanije PPK izvršilo je kontrolu tehnološkog procesa proizvodnje navedenog proizvoda. Provedena kontrola i uvid u obrasce kontrole procesa proizvodnje pokazuju da su svi ispitani i prekontrolisani parametri u skladu.

Međutim, pregledom videozapisa reklamiranog proizvoda na internet stranicama vidljivo je da je reč o pojavi skrivenog apscesa. Apsces je lokalna gnojna infekcija odnosno upala, poznatija pod nazivom čir, koja predstavlja lokalno nakupljanje gnoja u novostvorenoj šupljini.

Nažalost, apsces je skrivena mana koja se nalazi unutar mesa ili mišića pa ga je prilikom obaveznog veterinarskog pregleda na liniji klanja teško uočiti ako je smešten duboko u mesu i ako se ne probije nožem, a isto je i prilikom klanja, rasecanja i pakovanja".

Molimo da primite naše žaljenje zbog nezadovoljstva kupca s kupljenim proizvodom" navodi se u saopštenju.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top