ZVORNIK - Suzana V. (31) iz zvorničkog sela Grbavci bacila je u ponedeljak posle ponoći tek rođenu bebu u reku Drinu. Nekoliko sati kasnije otišla je u Dom zdravlja da potraži lekarsku pomoć, potvrđeno je iz policije. U ponedeljak policija je bezuspešno tragala za telom bebe.

Suzana V. je nakon saslušanja puštena da se brani sa slobode, a protiv nje će biti podnet izveštaj za krivično delo "ubistvo deteta pri porođaju".

Prema saznanjima našeg lista, žena se porodila na kartonskoj kutiji u Ulici Svetog Save kod gradske biblioteke. Posle porođaja je odnela dete i bacila ga u Drinu, a policija je toku uviđaja otkrila i krvavi trag koji je išao od mesta porođaja sve do obale Drine.

- Ona je, navodno, ostala trudna dok joj je muž bio u inostranstvu. Da li je motiv ubistva deteta strah od muža ili nešto drugo, to tek istraga treba da pokaže - kazao je za izvor blizak istrazi.

- Centru javne bezbednosti Zvornik je u 8.40 prijavljeno da se u Dom zdravlja Zvornik, radi ukazivanja lekarske pomoći, javila S. V. iz Zvornika. Policija je istragom utvrdila da se S. V. u toku noći, u periodu od 00.30 pa do 01.00, porodila u Ulici Svetog Save u Zvorniku, nakon čega je novorođenče odnela do reke Drine i bacila ga u reku - potvrdio je za Miljan Bobar, portparol CJB Zvornik.

Uviđaj su obavili službenici Centra javne bezbednosti Zvornik. Istraga će da utvrdi da li je majka ubila bebu ili je ona rođena mrtva.

 

(Novosti.rs)

Scroll to top