Da su u Hrvatskoj i čokoladice dobile nacionalni predznak, pa postoje "hrvatske" i "srpske", pokazuje poklon-paket koji je predsednica Kolinda Grabar Kitarović tokom posete Dubrovniku podelila deci u vrtiću. U paketu koji košta dva evra našla se i "Pionirova" čokoladica, što je izazvalo bes jednog roditelja, koji je na društvenim mrežama napisao protest da hrvatska predsednica deli srpske čokolade. I to još na Dan branitelja!

U Kancelariji hrvatske predsednice kažu da oni ne nabavljaju pakete i da je ovaj dubrovački pakovan u Vukovaru: "Spomenutim prigodnim paketom upotpunjena je košara puna hrvatskih proizvoda, što je rezultiralo da se među tristotinak proizvoda našlo i nekoliko 'spornih'."

Kolinda Grabar Kitarović je izjavila da nije lično proveravala sadržaj korpe i da je neugodno iznenađena da je podelila čokoladice srpskog proizvođača. U korpi su bili proizvodi koji nisu hrvatske proizvodnje, ali se nalaze na hrvatskom tržištu:

 

- Hrvatska predsednica mora da propagira hrvatske proizvode, i to se više neće dogoditi. Uputićemo roditeljima koji su dobili te čokoladice izvinjenje i poslaćemo im hrvatske proizvode - rekla je Grabar Kitarovićeva.

Poklon-paket namenjen mališanima kupljen je u trgovačkom centru u Dubrovniku, a distributer je kompanija "Filir" iz Vukovara. Da glupost ne poznaje granice, pokazuje to što sada neki hrvatski mediji naglašavaju da je vlasnik te kompanije - Hrvat.

"Čokoladni skandal" tako je zasenio i one mnogo ozbiljnije, poput ustaških tabli u Jasenovcu. Istovremeno su deca uz poklon-pakete dobila i sliku Kolinde Grabar Kitarović, pa je na društvenim mrežama sve više napisa da je hrvatska predsednica postala svetica kada se deci dele njene slike. 

 

"PRENADUVANO" UBISTVO PORODICE ZEC!

U neverovatnom prilogu Hrvatske TV na 25 - godišnjicu ubistva porodice Zec rečeno je da je "taj tragični slučaj medijski predimenzionisan do te mere da je u senci ostao podatak da je osim Aleksandre Zec još preko 400 dece poginulo tokom velikosrpske agresije". Prilog je emitovan u TV kalendaru! Na Sljemenu, gde je pobijena porodica Zec, okupili su se predstavnici Antifašističke lige i konstatovali da pravosuđe nikada nije procesuiralo počinitelje zločina.

*Miroljub Aleksić

MIROLjUB ALEKSIĆ: ČOKOLADE NEMAJU NACIONALNE BOJE

- Ne razumem što bi iko podizao buku oko toga što su podeljene čokoladice iz Srbije. Bili smo jedna zemlja, navikli da iste stvari konzumiramo i ne vidim šta je tu sporno. Samo su deci podeljene čokoladice - komentariše Miroljub Aleksić, direktor firme "Pionir" iz Subotice, "čokoladni skandal" u Dubrovniku:

- Da li bi bio problem da srpski premijer Aleksandar Vučić podeli "Štarkove" proizvode, iako je njega kupio hrvatski konzorcijum? Čokoladice nisu nacionalno obojene. Razlike između nas i Hrvata ne postoje, a tržište je otvoreno. Naša fabrika je u "obojenoj" sredini, gde radi od 30 do 40 odsto Mađara i isto toliko Hrvata. Po čemu je onda to srpska fabrika? Čokolade su podeljene iz najbolje namere - rekao je Aleksić.

Premijer Vučić je, dodaje Aleksić, nekoliko puta naglasio da jede "kraš" napolitanke i rekao im da i oni naprave takve.

- Ne treba da se ne volimo, kada smo mi isti narod - kazao je Aleksić.  (J. Su.)

(Novosti.rs)

Scroll to top