BalkansPress

Dobro došli!

Ministar finansija Siniša Mali gostujući u jutarnjem programu RTS podsetio je građane Srbije koje sve mere je Srbija sprovodila od aprila meseca kada je krenuo prvi talas korona virus kako bi pomogla.

- Odmah kada je krenula pandemija virusa korona imali smo rebalans budžeta kada smo izdvojili 5,8 milijardi evra. Ogroman paket pomoći našoj privredi i građanima Srbije. Isplatili smo 5 minimalnih zarada u privatnom sektoru - naveo je Mali.

Mali je takođe naveo da uprkos korona virusu Srbija jača svoje zdravstvene kapacitete.
- 9 milijardi dinara za izgradnju dve kovid bolnice, opremanje tih bolnica. Izdvojili smo novac za nove kapitalne projekte. Izdvojili smo novac za privrednike-rekao je ministar.

Ulagaće se novac i u kapitalne projekte kao što su završetak obilaznice oko Beograda i Moravski koridor. Biće sredstava i za poljoprivrednike.

 

Javni dug pod kontrolom

Ministar je dodao i da je javni dug potpuno pod kontrolom i da neće preći 60 odsto BDP-a.

Ministar je rekao da će po pitanju stope rasta Srbija biti najbolja u Evropi.

- Na pravi način smo ojačali našu ekonomiju, a to je i bio cilj naše vlade još kako je godinama ranije govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić - rekao je Mali pokazavši grafikone MMF i EK koje ukazuju da Srbiju očekuju dori rezultati.

МИНИСТАР МАЛИ НАЈАВИО: Пензије за 5,9 посто веће од јануара, минимална зарада расте за 6,6 одсто

On je najavio da će se uskoro pred Vladu Srbije naći novi rebalans budžeta.

- Smanjujemo deficit u dogovoru sa MMF. Nikada više novca neće ići u kapitalne investicije. 5,9 nam rastu penzije od januara, 6,6 raste minimalna zarada. Ići ćemo brzo sa objavom koliko nam rastu plate u javnom sektoru - najavio je Mali.

Zdravstvenim radnicima po 10.000 dinara

Ministar Mali naglašava da je doneta odluka i da se zdravstvenim radnicima da po 10.000 dinara.

Scroll to top