BalkansPress

Dobro došli!

Verovali ili ne, lasersko sužavanje vagine ili neovaginoplastika lansiralo je prestonicu Srbije u sam zenit medicinsko-turističkih destinacija! Ovde je ta intervencija najjeftinija u svetu.

Za razliku od inostranstva, gde za zatezanje vagine treba izdvojiti od 500 do 1.000 evra, u Beogradu to košta 200.

Zbog cene i kvaliteta „rada” naši doktori postali su čuveni kod Italijanki, Bosanki i ostalih strankinja, a razlozi su brojni. Ova procedura uklanja tegobe koje menopauza ostavlja na vagini, sužava proširenje mišića u vaginalnoj regiji koje nastaje nakon prođaja, odlična je i za poboljšanje osećaja tokom seksa, a ima i estetski efekat!

PROČITAJTE: SVE TAJNE KLITORISA: Njegova svrha je jedinstvena i fenomenalna!

Potvrđujući sve to, asistent dr Radomir Aničić, specijalista ginekologije i akušerstva u GAK „Narodni front”, kaže za „Alo!” da je neovaginoplastika metoda koja je komforna za pacijentkinje, a nije skupa kao u inostranstvu.

 

- Potrebno je, međutim, tri-četiri tretmana kako bi se postigao najbolji efekat. Izvodi se laserki, što znači da nema rezova, šavova, krvarenja, ali ni postoperativnog oporavka koji podrazumeva izbegavanje seksualnih odnosa, bol... Takođe, nisu potrebni nikakvi lekovi i nema nikakavog rizika po pacijentkinje. Odlična je za žene koje su u menopauzi i imaju simptome vaginalne suvoće, svraba ili bolnih polnih odnosa. Naravno, rade je žene posle porođaja zbog opuštanja mišića vagine, ali i sve ostale, zbog poboljšanja osećaja tokom polnih odnosa, kao i iz estetskih razloga. Intervencija se izvodi u privatnim klinikama i ne pokriva je zdravstveno osiguranje. Oprema je skupa, pogotovu laser kojim se ona izvodi - navodi taj stručnjak.

Radomir Aničić

*Radomir Aničić, Foto: Oliver Bunić

PROČITAJTE: "Porodio sam danas jednu trudnicu... i to je najtužniji dan u mom životu"

Prema njegovim rečima, pre intervencije ženu pregleda ginekolog i na osnovu njegovog mišljenja radi joj se tretman.

- Statistika je pokazala da je pre samo sedam do deset godina inostranih pacijenata u prestonici bilo samo 20 odsto, a da bi to danas iznosilo čak 70-80 odsto. I ne samo kada je neovaginoplastika u pitanju, već i stomatologija i druge grane medicine. Naravno, tome je doprinela stručnost naših doktora i pristupačne cene - naveo je dr Aničić.

 

Sve je u glavi

Prof. dr Aleksandar Milošević, seksolog, kaže za „Alo!” da sumnja da sužavanje vagine ima toliko efekata po seksulani život.

- Taj efekat tek treba da se dokaže, pošto je metoda još relativno nova. Da se razumemo, glavni erogeni podsticaji kod žena su komunikacija, mozak, oči, razgovor, pamet, odnosno međuljudska interakcija, onda klitoris, ulaz u vaginu ili vulva, pa tek onda sama vagina. Ona nema toliko nervnih receptora pošto predstavlja svojevrsni „kanal” od spoljašnjih njenih delova do grlića materice - naveo je taj stručnjak.

PROČITAJTE: DR SOLAKOVIĆ OTKRIVA TRIK ZA DOBAR SEKS Kad je čovek mlad nema tarabe gde nije imao seks! Kad ostari kao da ide pred streljački vod! (VIDEO)

Hijaluron u G tačku

Dr Radomir Aničić otkriva da neovaginoplastika nije jedini motiv dolaska žena, već je tu i ubrizgavanje hijalurona u takozvanu G tačku u vagini.

- Ona tada nabubri i, kako žene tvrde, mnogo više uživaju u seksulanim odnosima - objasnio je dr Aničić.

Scroll to top