BalkansPress

Dobro došli!

Novinarka RTS-a postala je hit na društvenim mrežama zbog uključenja iz Vranja i zbunila čak i koleginicu u studiju, a čitav Internet se i dalje smeje snimku.

U emisiji Beogradska hronika pričalo se o akcentovanju reči zbog kojih je RTS sve češće tema medija, a njihovo akcentovanje neretko završi na društvenim mrežama, naročito kada je reč o kvizu Slagalica.

U toku emisije iz Vranja se javila dopisinica RTS-a Danijela Manić Stoiljković koja je najpre rekla da Vranjanci jako vole svoj melodičan jezik, a onda svim gledaocima uživo pokazala kako to zapravo zvuči.

 

Danijela je u 30 sekundi snimka nasmejala Tviter i nema sumnje da su mnogi pojačavali televizor kako bi što bolje čuli šta je novinarka želela da kaže - jer ovo uključenje mogu da razumeju samo južnjaci.

"Ako ste me razumeli – dobro, ako neste, pa prevedite si", poručila je novinarka na kraju uključenja. Iako mnogima ovaj način izgovora zvuči strano, zapravo nije toliko teško, samo se prepustite njenim rečima i sve ćete shvatiti, i što u Vranje cel dn vrne kiša, i što se napolju uskočoperimo i zato si poviše Vranjanci sedeše kući.

Scroll to top