BalkansPress

Dobro došli!

Mere su potpuno jasne i precizne, problem je u njihovoj kontroli, rekao je prof. dr Branislav Tiodorović.

Poručio je da bi trebalo da se okrenemo vakcinaciji, a da će se kovid sertifikati primenjivati u unutrašnjim delovima noćnih klubova, barova, restorana i kafića.ž

- Da li je trebalo da donesemo odluku o zatvaranju, skraćivanju radnog vremena, čime ćemo potpuno suprotno uraditi od onoga što bi želeli svi zajedno, a drugo, šta bi to značilo, ne daj bože, da idemo i na policijski čas - rekao je profesor Tiodorović.

PROČITAJTE: TVRDNJA HRVATSKIH MEDIJA: “Đoković je hrvatsko – crnogorskog porekla, vezan je uz nas! (FOTO)

Poručio je da aktuelne mere uređuju sve – od ulaska u zemlju do funkcionisanja unutar zemlje i prevencije.

- Ako imamo situaciju da su ljudi bili u kontaktu u svojoj porodici, na radnom mestu, sa svojim prijateljima, sa nekim ko je bolestan, ko je pozitivan, da mu je predviđeno da bude deset dana u kućnoj izolaciji. Da li se neko toga pridržava? Ne. To nije navika našeg stanovništva, da poštuje mere - rekao je Tiodorović.

 

Naglasio je da bi trebalo da se okrenemo vakcinaciji i da nije adekvatno porediti broj obolelih sa prošlogodišnjim podacima.

- Tada nismo imali vakcinu na raspolaganju, jednu meru koja svuda u svetu, pa i kod nas, jedina koja može zaustaviti, da ovu epidemiju kontrolišemo. Ja pozivam na vakcinaciju još jednom - kazao je Tiodorović.

Govoreći o kovid sertifikatima, čije je moguće uvođenje juče najavila premijerka Brnabić, Tiodorović je rekao da oni imaju za cilj da se obezbedi da će onima koji su odgovorni i koji su primili vakcinu, kao i oni koji se kontrolišu testovima i koji su preležali bolest, sve u sertifikatu biti pouzdano napisano.

PROČITAJTE: Virusolog Milanko Šekler: Nevakcinisanima kovid bolnica, da ih leče nevakcinisani lekari!

Naglasio je da će se kovid sertifikati koristiti u unutrašnjim delovima noćnih klubova, barova, restorana i kafića.

- Septembar je divan, stvarno treba koristiti da se izađe napolje, da se bude na vazduhu, a u gužvi nekoj, ispred supermarketa ili tržnog centra, treba staviti masku na razdaljini manjoj od metar i po - kazao je Tiodorović.

Kada je reč o školama, Tiodorović je rekao da smatraju da škole treba da nastave da rade i da je to najbolji način da deca doživljavaju školu kao vaspitnu, a ne samo kao obrazovnu ustanovu.

Scroll to top