BalkansPress

Dobro došli!

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da se 1. jula za građane Srbije ukida plaćanje rominga u Grčkoj i da građani neće plaćati tarifu za inostranstvo.

- Radi se o sporazumu kojim se ukida plaćanje rominga, odnosno, građani više neće plaćati cenu rominga koja je postojala do sada, nego će u Grčkoj imati iste cene kao u domaćem saobraćaju - rekla je Matić za TV Pink.

PROČITAJTE: DRAŽAVA DAJE NOVAC ZA ZAMENU STOLARIJE: Evo kako će izgledati procedura prijave za subvencije

 

Ministarka je podsetila da od 1. jula stupa na snagu poslednja faza implementacije sporazuma o smanjenju, odnosno ukidanju plaćanja cena rominga na teritoriji Zapadnog Balkana.

- To znači da u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji i Albaniji nećemo plaćati roming, nego će u ovim zemljama važiti cene iz paketa kao u domaćem saobraćaju, a njima se pridružuje i Grčka - rekla je Matić.

ШТА ПОДРАЗУМЕВА УКИДАЊЕ РОМИНГА ОД 1. ЈУЛА - Министарка Матић: Ево колико ће се плаћати телефонирање из Грчке

*Foto: Dalibor Mitić

PROČITAJTE: 100.000 VOZAČA U PROBLEMU: Nema olakšica za registraciju, evo kad pooštreni trehnički pregled stupa na snagu!

Ministarka je rekla da su pregovori Srbije i Grčke o ukidanju rominga trajali godinu i po i da je prošle godine postignnut načelni dogovor, ali da je konačni sporazum postignut tokom nedavne posete premijerke Ane Brnabić Atini.

- Premijerka je u razgovoru sa grčkim premijerom definitivno dogovorila ukidanje plaćanja rominga - rekla je Matić.

Scroll to top