BalkansPress

Dobro došli!

Da li su dobili kaznu za nepropisno parkiranje, odnosno imaju li izdat nalog za plaćanje elektronske dnevne parking karte, sugrađani će ubuduće morati da proveravaju sami preko sajta JP "Parking servis". Kazne više neće biti ostavljane na vetrobranskom staklu, već će samo "čestitka" stići na vrata prekršioca. Ovo je usvojeno u petak na sednici Skupštine, izmenama Odluke o javnim parkiralištima. Njome su predviđene još neke novine, poput mogućnosti da i komunalna milicija može da kontroliše naplatu parkiranja.

PROČITAJTE: RATKO DMITROVIĆ RAZBESNEO MNOGE CRNOGORCE: Pogodio ih u najbolniju tačku (VIDEO)

Glavna i najvažnija novina usvojena izmenama Odluke je to što je sada obaveza korisnika parkirališta da se informiše o izdatom elektronskom nalogu za plaćanje elektronske dnevne karte, preko sajta JP "Parking servisa". Ili će jednostavno kazna stići na kućnu adresu.

Ubuduće, korisnici će odmah morati da plate kartu za parkiranje, čim stanu na parking mesto. Ni početnih pet minuta neće se opraštati, već će kazna odmah stizati. Plaćanje će biti moguće preko SMS poruke i preko aplikacije, kao i kupovinom elektronske parking karte na prodajnim mestima.

 

- Kontrolu parkiranja ubuduće će obavljati kontrolori elektronskim putem na osnovu podataka o registraciji, a te podatke mogu da dobiju i od komunalne milicije. Komunalni milicioneri ubuduće će pružati pomoć zaposlenima u "Parking servisu" pri kontroli parkiranja, ispravnosti korišćenja javnih parkirališta, kao u naplati usluga - pojasnio je Dušan Rafailović, sekretar za saobraćaj.

Ovom odlukom definiše se saradnja "Parking servisa" i komunalne milicije u pogledu međusobnog obaveštavanja, razmene informacija, zajedničkog korišćenja uređaja i opreme. Ovo se najviše odnosi na vozila sa specijalnom nadogradnjom, koja imaju elektronski sistem za očitavanje tablica putem mobilnog video-nadzora. Vožnjom ovim automobilima, komunalna milicija će kažnjavati one koji zauzimaju žutu traku, ili su nepropisno parkirani, ili one koji nisu platili parking.

PROČITAJTE: ZA GRAĐANE SRBIJE KOJI NISU PRODALI BESPLATNE AKCIJE: Ovo je suma koja vas očekuje na računu

PLAĆA VLASNIK IZ SAOBRAĆAJNE

Novom odlukom, korisnikom parkirališta sada se smatra vozač ili poslednji registrovani vlasnik vozila, koji je evidentiran kod nadležnog organa RS prema tablicama, na dan kada je parkiranje obavljeno, a vozač nije identifikovan. To znači da će kazne stizati onima koji su prodali vozilo, ali nisu izvršili prenos vlasništva, što je bio čest slučaj.

Scroll to top