Goran Cvetanović oglasio prikupljanje ponuda za nabavku nužnika, ali je sad sve obustavljeno, pa neće uskoro pompezno puštati u rad WC kao što je to činio na groblju.

Gradonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću nikako se ne da da svečano otvori još jedan javni toalet, i to ovaj put sačinjen „po svim svetskim standardima“.

PROČITAJTE: HAKERI PROVALILI U ELEKTRONSKE DNEVNIKE U BEOGRADU I UPISIVALI OCENE Ova vest se širi društvenim mrežama, šta se tačno desilo?

Iako daje četiri miliona dinara građana Leskovca za WC, niko nije dostavio ponudu za taj posao, pa Faraon, kako je čelnik Leskovca postao poznat, mora još da čeka na novo poziranje pred kamerama u javnom toaletu.

 

Biće izgrađen

Cvetanović je, preko Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja Leskovac“, rešio da nabavi još jedan WC za sugrađane. Javni poziv za podnošenje ponuda za „nabavku i montažu tipskog javnog toaleta sa priključenjem na infrastrukturu“ objavljen je minulog decembra.

Iako je procenjena vrednost javne nabavke četiri miliona dinara bez PDV (što je sa PDV 4,8 miliona dinara po džepu građana Leskovca), za tu pozamašnu sumu namenjenu za WC nije „konkurisao“ nijedan ponuđač i time je onemogućeno Cvetanoviću da još jednom pompezno otvori nužnik. Zato je početkom januara objavljeno da se postupak obustavlja.

Cvetanović, ipak, ne odustaje i za Kurir kaže da će javni toalet biti izgrađen, kao i da je odluka o tome doneta nakon sprovedene ankete na kojoj se većina Leskovčana izjasnila da postoji potreba za nužnikom.

- I samo rukovodstvo je svesno da je to realna potreba grada. JP „Urbanizam i izgradnja“ je, nakon izrade idejnog rešenja, razradilo i predlog izgradnje javnog toaleta umesto nabavke gotovog montažnog proizvoda, kao ekonomičniju varijantu. Suma koju ste naveli dobijena je na osnovu tržišnih vrednosti montažnih objekata (toaleta) i za istu smo mogli nabaviti jedan montažni, a zapravo ćemo za istu izgraditi dva - kaže Cvetanović.

 

Nema ih dovoljno

On pojašnjava da javni toalet neće biti običan, već po „svim svetskim standardima“, pa će biti dostupan i osobama sa posebnim potrebama. - Biće izvedeni radovi na izgradnji dva objekta javnog toaleta sa po dve jedinice i tehničkom prostorijom, oba prilagođena i osobama sa posebnim potrebama, kompletno opremljenim neophodnim sanitarnim uređajima - kaže Cvetanović i dodaje da u Leskovcu postoje svega dva javna toaleta, koja su jednom takvom gradu nedovoljna.

Podsetimo, Cvetanović se „proslavio“ 2015, kada je na Svetoilijskom groblju održao konferenciju za novinare povodom svečanog puštanja u rad novog toaleta pored kapele na groblju i asfaltiranja 250 metara staza između grobova. - Strašno je, ali groblje zauzima sve prisutnije mesto u našim životima - rekao je tada Cvetanović, o čemu se i danas priča.

Zanimljivo

ZA NUŽNIK VIŠE PARA NEGO ZA NATAŠU I ŽELJKA ZAJEDNO

*Foto: Kurir

Istovremeno dok se tražio ponuđač za javni WC, Cvetanović je Željku Vasiću platio 2.130.739 dinara sa PDV za nastup na glavnom leskovačkom trgu za doček Nove godine. Potom je sprovedena javna nabavka male vrednosti za nastup Nataše Bekvalac, s kojom su Leskovčani dočekali Srpsku novu godinu, procenjena na 1.920.000 dinara sa PDV, a koliko je u stvari dinara plaćeno još ne znamo jer nije objavljeno. „Sabiranjem“ Vasića i Bekvalčeve dođe se do 4.050.739, što je cena s PDV, dok je nužnik s porezom procenjen na 4.800.000.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top