BalkansPress

Dobro došli!

Srbija kao da neguje i zaliva provincijski duh, jedino je tako moguće objasniti činjenicu da u našim medijima ne možemo pročitati ništa o čoveku koji je pokušao da promeni svet.

PROČITAJTE: BOMBA: Majkl Meloun u stručnom štabu reprezentacije, potvrdio KS Srbije!

Ovim rečima, u majici s natpisom "Oslobodite Džulijana Asanža", proslavljeni reditelj pokušao je da skrene pažnju na usud čoveka koji je o događajima na "ovim prostorima", obelodanio pregršt strogo čuvanih tajni.

- Ovaj čovek umire, a ova užasna činjenica kao da nas se ne dotiče. Možda je to ćutanje smišljeno da slučajno ne pomislimo kako bi smo ovaj svet koji je daleko od sjajnog, mogli menjati i sami - rekao je Kusturica.

- Teme se danas smenjuju kao na pokretnoj fabričkoj traci, ali to ne sme biti opravdanje za ovako naglašen i nedopustiv zaborav.

- Mi u Srbiji kao da ne znamo da cenimo Džulijana Asanža, on je otkrio puno istina o nama - rekao proslavljeni reditelj. 

Kusturičina pojava u majici sa pomenutim natpisom, izazvala je veliko interesovanje brojnh stranih i domaćih medija koji izvveštavaju sa festivala "Kustendorf".

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top