BalkansPress

Dobro došli!

Oštećeni - Poslednjih nedelju dana mnogi vlasnici pripejd poklon kartica primetili su da neko drugi koristi njihov keš, banka kaže da će da nadoknadi sve što im fali.

PROČITAJTE: Iz česnice kod Hrama Svetog Save mališani pronašli 33 zlatnika

Samouvereno je pružio svoju karticu da plati račun i saznao da - nema para! A bilo ih je. Upravo tako je izgledalo neprijatno iznenađenje, kako za Kurir opisuje jedan od korisnika „erste gift viza“ kartice, koji je zahtevao da ostane anoniman.

 

Skinuo mi je novac

- Nisam verovao šta se dešava! Neko drugi je podigao novac s moje kartice! Izgleda da je bila hakovana. Otišao sam u svoju filijalu Erste banke i saznao neverovatnu stvar - neću moći određeno vreme da koristim karticu zbog, kako su mi rekli, problema u sistemu. U banci su mi, doduše, objasnili da će mi nedostajuća sredstva biti nadoknađena - kaže naš sagovornik pokazujući forum koji je našao na internetu pod imenom „Erste viza kartice hakovane“, gde se već danima unazad ljudi žale da im se desila slična stvar.

*FOTO: PRINTSCREEN

Kako su forumaši pisali poslednjih dana, neko je ostao bez 2.700 dinara, neko bez 300 evra. Oni koji su posetili svoje filijale napisali su da su im tamo rekli potpuno istu stvar kao i našem sagovorniku.

 

Dodatna zaštita

U Erste banci nisu krili za Kurir da su njihovi korisnici ostali bez različitih količina novca na svojim karticama. - Na pojedinim pripejd poklon karticama registrovali smo takozvane neautorizovane transakcije i zbog toga ograničili plaćanje u inostranstvu na sajtovima koji nemaju 3D sekjur servis. 

Preduzete mere izvršene su da bismo maksimalne zaštitili korisnike poklon kartica i bezbednost finansijskih sredstava vezanih za te kartice. Klijentima je već izvršen povraćaj iznosa u stanje pre neautorizovane transakcije - objašnjava za Kurir Dušan Lopušina iz te banke.

Prema njegovim rečima, podaci klijenata, računi i ostale kartice nisu ni na koji način bili ugroženi, a radi se o ograničenom broju nepersonalizovanih poklon kartica. - Banka je odmah po uočavanju izvršenja neautorizovanih transakcija uvela dodatne mere zaštite i ograničenja kako ne bi bio ugrožen veći broj korisnika. Ovu vest smo transparentno i u skladu sa zakonom objavili i na našem Erste banka veb-sajtu - kazao je on.

PROČITAJTE: SRBIN IZ ONTARIJA RAZDELIO 130.000 EVRA! Najstarijima je podeljeno po 5.000, mlađi sa po 4.000, a deca sa po 2.500 evra!

Kartica

ZA ŠTA SE KORISTI

Kako stoji na sajtu Erste banke, „erste gift viza“ kartica je pripejd kartica za plaćanje u zemlji i inostranstvu raspoloživim iznosom koji sami odredite. Iznos uplate sredstava na nju korisnici biraju sami - od 1.000 dinara do 1.000.000 dinara. Kartica se može dopunjavati neograničen broj puta u toku roka važenja od dve godine.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top