BalkansPress

Dobro došli!

Igor Jurić objavio je prvog dana nove 2020. godine veoma emotivnu fotografiju svojih dveju ćerki - nastradale Tijane i njene sestre Saške.

 PROČITAJTE:

Na fotografiji se vidi da je nastala u periodu kada njih dve nisu imale više od desetak godina.

 

Jurić je napisao bolnu i tešku rečenicu koja je pratila ovu objavu:

"Radosti su često početak našeg bola...", stoji u opisu fotografije.

Mnogi su u komentarima ispod fotografija pisali reči podrške i divili se Igoru što je uprkos svojoj porodičnoj tragediji uspeo da se izbori za svu drugu decu.

Slučaj otete Monike pokazao da je Jurićev predlog neophodan

Nakon otmice Monike Karimanović, Igor Jurić, koji je osnivač Fondacije "Tijana Jurić", predložio je premijerki Ani Brnabić i predstavnicima Ministarstva pravde i Ministarstva unutrašnjih poslova da se deca o nedolasku na prvi čas u prvih 15 minuta, osim putem mejla obaveštavaju i SMS porukama, kako je detaljno objasnio za Telegraf.

Tragom njegove ideje mi smo se obratili Ministarstvu prosvete u kojem nam je rečeno da će od drugog polugodišta o tome roditelji biti obaveštavani putem mejla.

Šta je Amber alert

Ovaj sistem radi tako što, kada se prijavi nestanak deteta, reguje policija, a potom se uključuju svi mediji, prekidaju se TV i radijski programi, objavljuje informacija o detetu, to se prenosi i na internetu, slika deteta se pojavljuje na bilbordima, benzinskim pumpama, na mobilne telefone stižu SMS poruke.

Reč je o sistemu upozorenja kada postoji realna procena da je nestalo dete u životnoj opasnosti i predstavlja jedan od intenzivnih i javnih mehanizama potrage, koja u praksi rezultira pronalaženjem nestale ili otete dece.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top