BalkansPress

Dobro došli!

"Moje iskustvo je sramota za grad i državu", poručuje mama iz Niša koja je želela da ostane anonimna, koja je opisala svoje iskustvo u niškom porodilištu.

 PROČITAJTE: 

"Prava sramota. Pitaju se zašto žene ne žele da rađaju - zato što su uslovi u bolnicama katastrofa, a odnos doktora prema porodilji užasan.

Porodila sam se u Nišu. Na moju sreću, rodila sam živu i zdravu devojčicu. Moje iskustvo je sramota za grad i državu......

 

Dolazak u porodilište je bio užasan! Sačekala me je nervozna sestra (verovatno sam je probudila), a mom mužu nisu dozvolili ni da uđe. Porođaj je bio strašan. Nakon 20 i nešto sati muke, pitala sam za epiduralnu anesteziju, ali mi doktorka nije dozvolila. Pitala sam da li mogu da se istuširam ili makar malo prošetam, ni to mi nisu dozvolili.

Pošto se nikako nisam otvarala, dali su mi injekcije, pregledali me jedno 20 puta, a glavna sestra me je svu raskrvalila. Tek nakon toga su rešili da mi probuše vodenjak i tada su videli zelenu plodovu vodu. I nakon toga su me terali da se prirodno porađam (iako je to bila rizična odluka zbog bebe). Tek nakon tri i nešto sata mučenja i mene i moje bebe, odlučili su se za hitan carski rez na koji sam čekala skoro sat vremena.

*Foto: Shutterstock

I nakon porođaja mi je bilo strašno. Sve žene u sobi su se žalile na doktore i na porođaj. Ostala četiri dana su se svela na svađu sa sestrama - molile smo ih da nam daju bebe da vidimo, a nisu želele ni da mog muža puste na hodnik.

Da ne pričam o tome kako su nam drugi dan skinuli katetere, a sestre su se na nas naljutile i što smo "samo" zamenile posteljinu a nismo je odnele u korpu koja se nalazila skroz na kraju hodnika (da podsetim to je bio drugi dan nakon carskog reza).

Bile su veoma neljubazne, da ne spominjem sve ostale stvari. Tada sam se porodila tu i nikad više", napisala je ova porodilja.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top