BalkansPress

Dobro došli!

Ovakav slučaj zabeležen je u 2013. godini u Čileu.

Afera nestalih beba našla se još jednom u centru pažnje, nakon slušanja o Predlogu zakona o nestlim bebama u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Istina koja se, možda, krije iza cele ove priče krajnje je potresna. Kao mogućnost... A kao istina, ledi krv u žilama.

PROČITAJTE: JEZIVI DETALJI ČEDOMORSTVA: Pre 2 meseca sahranila sina (1), a drugog odmah po rođenju bacila u septičku jamu!

 

Mnogo je pitanja na koja roditelji nestalih beba nemaju odgovor. No, sve priče počinju i završavaju isto. Majke se sećaju da su rodile zdravu decu, da su videle svoju decu posle porođaja živu i zdravu. A onda, u sobu idućeg jutra unose novorođene bebe majkama. Svima, osim jednoj majci. Njoj kažu kako je njeno dete preminulo! 

Papirološke zavrzlame, nedoslednosti, nemogućnost da se dođe do dokumentara samo su neke od potoškoća sa kojim se roditelji nestalih beba suočavaju kada krenu u potragu za istinom...

*foto: Profimedia

No, ključno pitanje jeste ko, zašto i zbog čega krade tek rođenu decu?

Trgovina ljudima u koju potpada i prodaja beba prema mnogim istraživanjima jedan je od najuunosnijih biznisa. Tek rođena deca kradu se kako bi kasnije bila prodavana za usvajanje. Ovakvi slučajevi prema svedočenjima ljudi koji su se na ovaj ili onaj način našli u centru ove afere nisu zaobišli ni Srbiju.

 

No, jedan od najjezivijih razloga krađe dece, o kome je za Espreoso.rs govorio jedan od tragaoca za istinom o nestalim bebama (ime poznato redakciji) jeste sektaško žrtvovanje. 

Ova činjenica u svetu nije nepoznata. Do sada je u svetu nekoliko slučajeva žrtvovanja novorođenčeta raskrinkano. 

*foto: Profimedia

Kako kaže naš sagovornik, tragajući za istinom, razgovarao je sa mnogim ljudima, pa je došao i do ovakvog saznanja. Deca da bi bila žrtvovana moraju da budu tek rođena ili ne starija od 16 nedelja. Takođe, životinje su, prema rečima našeg sagovornika prevaziđene u različitim industrijama koje zahtevaju ispitivanja. Ona se sada rade na živim bićima, i to vrlo veravatno na tek rođenoj deci.

 

Podsetimo, u 2013. godini u Čileu je policija saopštila da je uhapsila četiri člana jedne sekte, zbog sumnje da su učestvovali u ritualnom žrtvovanju novorođenčeta. 

- Na mestu žrtvovanja pronašli smo kosti koje odgovaraju kostima novorođenčeta - izjavio je tada policijski istražitelj Migel Ampuero u izjavi čileanskom radiju "Kooperativa".

Među uhapšenima bila je i majka ubijene bebe.

- Čitava zajednica znala je da moj sin treba da bude ubijen nakon rođenja. Rekli su mi da tako mora da bude, da je to moja karma - rekla je majka bebe tokom saslušanja u policiji.

Zvaničnici su saopštili da je raspisana poternica za 36-godišnjim Gustavom Kastijonom Gaeteom, ocem žrtvovanog deteta i vođom sekte, koji je u bekstvu već nekoliko sedmica.

Policija je navela da je Kastiljon Gaete (otac žrtvovanog deteta) imao seksualne odnose sa pet žena iz grupe. Kada je jedna od njih ostala u drugom stanju držao ju je zatvorenu nekoliko meseci, a onda je saopštio da će njeno dete biti žrtvovano da bi "spasili svet" pre smaka, koji je, prema kalendaru Maja, bio najavljen za 21. decembar 2012. godine.

(BalkansPress / Izvor: Espreso.rs)

Scroll to top