BalkansPress

Dobro došli!

Ono o čemu smo nedavno pričali sad je realnost - Instagram bez lajkova!

Već neko vreme pričamo i pišemo o Instagram aplikaciji bez lajkova, a od 14. novembra i u Srbiji imamo priliku da i sami vidimo kako to izgleda.

Instagram je i u Srbiji sakrio broj lajkova ispod slika i umesto dosadašnjeg brojača prikazuje se ime nekoliko nasumično izabranih korisnika, koji su lajkovali sadržaj, uz “... i drugima“ frazu.

PROČITAJTE: Ovo je Stela – PAS KOJI JE NAUČIO DA "GOVORI"

 

Kad se klikne na “… i drugima“ otvara se prozor sa opet nasumičnim profilima, koji su lajkovali sadržaj, prvo prijatelji, a onda i oni, koji to nisu, uz poruku da samo vlasnik profila čija se objava gleda može da vidi koliko tačno je ta objava imala lajkova.

Ista je situacija i sa pregledima - broj pregleda videa, takođe se više neće prikazivati.

Instagram na ovaj način želi da natera korisnike da prestanu da jure za lajkovima i nauči ih da cene i prate pravi sadržaj, onaj koji vole, koji će im koristiti i koji će ih na bilo koji način ispuniti, čime će zadovoljstvo aplikacijom i Instagram-om biti samo veće.

"Želimo da postanemo najbezbednije mesto na Internetu", rekao je prilikom najave novih pravila prvi čovek Instagram aplikacija Adam Moseri.

Trka za što većim brojem lajkova već godinama poprima zabrinjavajuće proporcije, pa su i razne studije dokazale da "neuspeh" na društvenim mrežama može da ima loše dejstvo na mentalno zdravlje, naročito mladih ljudi.

Verzija naše aplikacije je Instagram v120.0.0.18.115, sa poslednjim ažuriranjem od 14. novembra (bilo ih je nekoliko tokom dana). Ukoliko vi i dalje vidite lajkove sačekajte neko vreme, jer je promena i serverska i lajkovi će vam biti skriveni tj. brojač lajkova i video pregleda kad vaš nalog na serveru dođe na red. Ovo je globalni eksperiment u kojem učestvuju svi korisnici i na osnovu toga će biti donete odluke o daljim koracima za razvoj ove situacije.

(BalkansPress / Izvor: mondo.rs)

Scroll to top