BalkansPress

Dobro došli!

*Naš novinar je prvi došao u posed testova koji su kružili među decom *BIA i policija su na tragu da otkriju odakle je test procurio, rekla je za Telegraf.rs pomoćnica ministra Vesna Nedeljković.

PROČITAJTE: MALI MATURANTI TRAŽE PONIŠTAVANJE ZAVRŠNOG ISPITA Okupljeni policajce gađali jajima (FOTO+VIDEO)

"Telegraf.rs" je sinoć prvi objavio slike zadataka iz matematike, pisane rukom, zbog kojih je odmah jutros odloženo polaganje ovog predmeta na maloj maturi.

 

Kako otkrivamo, slike testa preko Vajbera su delili đaci osnovne škole u Zemunu. Deca su slike dobila juče, uz poruku da je to test iz matematike koji treba da polažu.

mala matura, matematika

*FOTO: Privatna arhiva

Svi su brže-bolje krenuli da rešavaju zadatke, da bi se odmah sutradan ispostavilo da se baš zbog tih zadataka i odlaže današnje polaganje.

 

Zaposleni u toj školi za Telegraf.rs kažu da prvi put čuju da su njihovi đaci delili slike testova pisanih rukom, kao i da to iz same škole nikako nije moglo da procuri.

mala matura, matematika

*FOTO: Privatna arhiva

-Škola je test iz matematike dobila tek jutros. Svi testovi se u zemunske škole dopremaju iz glavnog punkta, odnosno jedne škole, a to je škola "Lazar Savatić". Tamo su testovi stajali pre nego što su jutros dopremljeni u ostale škole - navode iz škole za naš portal.

 

U školi "Lazar Savatić" su nam poručili da direktor nema vremena da nam se javi.

Pomoćnica ministra Vesna Nedeljković kaže za Telegraf.rs da su BIA i policija na tragu da otkriju odakle je test procurio.

Matematika

*FOTO: Privatna arhiva

-Zadaci koje ste sinoć objavili jesu zadaci sa testa. Bezbednosno-informativna agencija je u saradnji sa policijom blizu da otkrije odakle je test procurio. Za sada vam ne mogu potvrditi da li se to dogodilo u Zemunu - kaže Nedeljković.

Ona je dodala i da je potvrđeno da kombinovani test nije procurio.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf.rs)

Scroll to top