BalkansPress

Dobro došli!

Sedmostruki svetski šampion u Formuli 1 i dalje ne može da hoda i u teškom je stanju, a njegova supruga čini sve da mu olakša život, otkrio jedan od rođaka.

Mihael Šumaher više nije u komi, svestan je svega i stalno plače, piše francuski magazin „Paris Mašu“. Taj list objavio je razgovor s neimenovanim članom Šumaherove porodice koji je doneo dugoočekivanu ekskluzivu, da legendarni vozač i sedmostruki šampion Formule 1 ne može da hoda.

Posle nesreće 2013. godine kada je bio na skijanju u Alpima u Francuskoj, gde je pao i zadobio teže povrede glave i mozga, zapao je u komu.

Mihael Šumaher (49) svesti je došao u junu 2014, a u septembru iste godine je prebačen na kućno lečenje. Fizioterapeuti, lekari i specijalisti, tim od 15 ljudi na kućnoj klinici svakodnevno brine o Mihaelu koji ne priča i slabo pamti. Živi na imanju u okolini Ženevskog jezera, daleko od javnosti.

– Sve na imanju je urađeno da bi Šumi izašao iz crnog tunela u kojem se nalazi. Da bismo ga stimulisali pokušavamo da ga povežemo sa stvarima koje su mu nekada bile poznate.

Emitujemo mu zvukove motora F1 i moticikala. Sesije fizioterapije su svakodnevne, a svaki i mali napredak je velika pobeda.

 

Rehabilitacija se radi i u vodi, a kod njega se javljaju emocije. To su retki i dragoceni trenuci. Kada ga stavite u invalidska kolica i okrenete ka planinama sa pogledom na jezero, Mihael ponekad plače – otkrio je neimenovani Šumaherov rođak.

Korina na sve načine želi da pomogne svom suprugu sa kojim je skoro tri decenije. U prethodnih pet godina čuvala je privatnost i medijima nije dozvoljavala da bilo šta saznaju o stanju, a kamoli o opravku Mihaela Šumahera.

Korina se odvojila od luksuza kojim je bila okružena i posvetila suprugu.

Prodala je privatni avion Falkon 200 za 30 miliona evra, vilu u Meribelu gde je porodica zimovala i gde se Mihael povredio, kao i kuću u Norveškoj u okolini Osla.

Sunčana Majorka

Korina kupila vilu predsednika Reala Francuski magazin piše da je Korina Šumaher, Mihaelova supruga, kupila imanje na jugozapadnom delu ostrva Majorka.

Bivša vila predsednika Reala iz Madrida Florentina Pereza koja se zove „Jasmin“ postala je vlasništvo porodice Šumaher za 30 miliona evra, a u njoj će dane provoditi hendikepirani Mihael.

Luksuzna kuća imaće prostor za sletanje helikoptera, a pored velikog parka ima dva bazena, te poslovne objekte za osoblje i goste.

 

Zavet ćutanja Porodica ne progovora

Niko svih ovih godina, sem neimonovanih daljih rođaka nije pričao o zdravstvenom stanju Mihaela Šumahera. Ni njegov rođeni brat Ralf, ni dvojica najboljih prijatelja, menadžer Vili Veber i bivši šef tima Ferari Žan Tod, a kamoli deca, sin Mik (19) i ćerka Đina Marija (21). Korina je uspela da sačuva porodicu Šumaher u najbolnijim trenucima, ne želići da bilo ko sažaljeva nekadašnjeg šampiona F1 zbog stanja u kojem se nalazi.

Činjenice o nesreći Šumahera

* Nemac je pao i povredio glavu 29. decembra 2013.

* u komi je bio šest meseci, iz koje je izašao 16. juna 2014.

* od 9. septembra 2014. nalazi se na kućnom lečenju

* lečenje Šumahera na mesečnom nivou košta više od 500.000 evra

* godine 2010. magazin Forbs je procenio da njegovo bogatstvo iznosi 515 miliona funti

* porodični advokat Feliks Dam u septembru 2016. otkrio da Šumaher ne može da hoda

* sedam puta je bio šampion Formule 1 (1994, 1995, 2000, 2001, 2002, 2003, 2004)

Scroll to top