BalkansPress

Dobro došli!

Teolog Miloš Stojković otkrio šta je pomoglo poznatom glumačkom paru Slobodi Mićalović i Vojinu Ćetkoviću da dobiju dete. On je u emisiji „Opasnice“ na TV Hepi, koju vode Silvija Slamnig i Maja Nikolić, otkrio da se glumica lečila lozom s Hilandara.

PROČITAJTE: DOGODILO SE U MANASTIRU OSTROG: Ovo su uslišena ČUDA molitvama Svetog Vasilija!

- Naša poznata glumica Sloboda Mićalović dobila je bliznakinje pomoću čudotvorne loze s Hilandara. Pričala mi je to Sloboda, koja je takođe prijatelj manastira. Njoj je lozu doneo kolega Ivan Bosiljčić preko svojih prijatelja jer Vojin i ona četiri i po godine nisu mogli da imaju decu. Zahvaljujući lozi, dobili su bliznakinje Veru i Milu - istakao je Stojković.

 

Inače, čudotvorna loza Svetog Simeona Mirotočivog, koja svake godine bez izuzetka bogato rađa i predstavlja veliko čudo Božje, pomogla je mnogim bračnim parovima da steknu potomstvo.

Kako nam je posvedočio Rade Bakračević, u Hilandaru se čuvaju mnogobrojna pisma sa fotografijama dece koja su dobijena, kako roditelji smatraju, uz pomoć loze Svetog Simeona Mirotočivog. I vernici iz Rusije, Crne Gore, Grčke i Rumunije dolaze na Svetu Goru i traže zrna grožđa i list loze.

 

POST I MOLITVA

Predanje kaže da u jedno „sledovanje“ spadaju tri zrna grožđa i jedno parče od orezane loze. Ovo se parče stavlja u litar osvećene vode, koju oba supružnika piju pre svakog jela četrdeset dana. Potom suprug uzima jedno zrno grožđa, a supruga preostala dva. Za ovih četrdeset dana supružnici treba da jedu samo posnu hranu, da čine svakodnevno po pedeset poklona, dvadeset pet ujutru s molitvom: „Gospode Isuse Hriste, sine Božiji, pomiluj nas“, i dvadeset pet uveče sa molitvom: „Prepodobni oče Simeone, moli Boga za nas“. Za to vreme supružnici treba da se uzdržavaju od svoje bračne postelje.

Scroll to top