BalkansPress

Dobro došli!

Za „slavuja iz Mrčajevaca“ tvrdi da ne govori sa pola estrade, te da je pevač samo sam sebi važan.

Pesme iz muzičkog stvaralaštva Dragana Aleksandrića koje broje pet hiljada primeraka su najveći hitovi. Stvorio je i 700 kola, a 300 ih je snimio. Čovek koji je jedan od vrsnih muzičkih znalaca sa svojom harmonikom i pevačima za koje je pisao i komponovao hit kompozicije obišao je ceo svet po ko zna koliko puta. Zaradio ogromne sume novca, no prokleti i ukleti hazard ili kocka kako ga obično nazivaju odneli su mu sve. Sada dug plaća sam sebi.

Dragan Aleksandrić

*Foto: draganaleksandric.com

Ovaj 70-godišnjak je prvo prodao vilu na Bežanijskoj kosi Viki Miljković, a onda prodavao jedno po jedno, gubio zarađeno i to nemilosrdno, da bi na kraju sa penzijom istaknutog muzičara završio u podstanarskoj sobi. Često se ljuti na zvezde koje je napravio onim što su sa svojim numerama. No na to nema pravo. Oni su radili s njim i imaju otvoren put za saradnju s kim to žele. Sada je drugo vrijeme, drugi muzčki trend u kojem bi se sigurno Aleksandrić snašao no kao da se povukao i prepustio mladim autorima da vladaju svojim kreacijama među pevačima.

 

Vesnini „Svatovi, „Idi široko ti polje“, Usnijina „Oko Niša kiša“, Brenino „Igraj Boro moje oro“, bezbroj hitova Miroslava Ilića, Zorice Brunclik, Mirića, Đurišić, Bekića, Jevtićeve… Uživao je ugled i sada se njegove pesme vrte i slušaju, no sam je, kažu, sebi odabrao životni i radni put.

Dobrivoje Topalović

*Foto: Alo.rs

Ipak, posebnu ljutnju Dragan iskazuje na račun Miroslava Ilića pa kaže da je Miroslav samo sam sebi važan, da ne govori sa pola estrade. Sa njim je zaradio milione, a nikad mu u kuću nije ušao, isto kao i njegov kum nedavno preminuli Dobrivoje Topalović.

Scroll to top