BalkansPress

Dobro došli!

Životna drama bivšeg fudbalera Crvene zvezde. Vladan Lukić je doživeo infarkt i bio je mrtva dva minuta, piše "Kurir".

- Imao sam infarkt. Hvala Bogu da je sve prošlo kako treba. Ugradili su mi stent, nalazi su dobri, tako da sam pušten na kućno lečenje. Najvažnije je da je glava na ramenima - rekao je Lukić za taj list.

Otkrio je da se sve dogodilo posle malog fudbala koji je igrao u balonu sa prijateljima. Tada je osetio da nešto nije u redu.

- Igrao sam fudbal u balonu sa svojim društvom, sa starom ekipom s kojom to radim godinama. Seli smo da se osvežimo posle utakmice, što radimo i svaki put. Proveli smo sigurno sat vremena u prijatnom razgovoru. Odjednom sam osetio da počinjem čudno da se osećam i kako mi se gasi slika. Nije mi bilo svejedno kada sam došao svesti - prepričao je Lukić.

 

Lukić je fudbalom počeo da se bavi sa deset godina i bio je jedan od najtalentovanijih igrača u omladinskoj školi Crvene zvezde.Za prvi tim crveno-belihdebitovao je sa sedamnaest godina, 10. maja 1987. protiv Slobode u Tuzli, u pobedi Zvezda od 2:1. Tada je ušao u igru umesto Bore Cvetkovića,kasnije njegovog velikog prijatelja.

Uz Lukićevo ime stoji brojka od 96 zvaničnih utakmica, u prvenstvu (76), nacionalnom Kupu i evropskim kupovima, i - 41 pogodak. I bogata kolekcija trofeja osvojena, praktično, na početku karijere: četiri titule prvaka države, dva trofeja Kupa i najvredniji – pehar Kupa šampiona.

Njegovu karijeru obeležio je veliki peh kada je imao 21 godinu. Doživeo je težak prelom noge 13. novembra na bečkom „Prateru" , u kvalifikacijama za„EURO 92“, na utakmici između Austrije i Jugoslavije i to u trenutku kada su plavi vodili sa 2:0.Vratio se na teren nepunih godinu dana kasnije, da bi na kraju jeseni 1992. godine otišao sa „Marakane". Bio je 1993. kratko u madridskom Atletiku, posle toga otišao je u Vojvodinu, igrao je potom u OFK Beogradu, Marbelji, zatim u Sionu i francuskom Mecukoji je napustio zbog NATO bombardovanja. Fudbalsku karijeru završio je 2000. u grčkom Panilijakosu.

Vladan Lukić je 26. maja 2009. godine postao presednik Crvene zvezde u trenucima kada je klub prolazio kroz tešku finsnsijsku krizu. Sa ove funkcije otišao je u novembru 2012.

Scroll to top