BalkansPress

Dobro došli!

Rođeni u doba kada su njihove dede krojile moderne granice Balkana, unuci i unuke Slobodana Miloševića, Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića danas privlače pažnju javnosti zbog svog atraktivnog izgleda i lepote.

PROČITAJTE: Hoće li ga ova REČENICA SKUPO KOŠTATI: Bjelogrlić kod Ivanovića rekao nešto što neki smatraju da nije trebao (VIDEO)

 

Marko MIlošević Junior, Nera Kristina Tuđman i Nađa Berberović Dizdarević, postali su predmet interesovanja balkanske javnosti još u tinejdžerskom dobu, a svako od njih je u jednom trenutku bio u centru pažnje usled svojih stavova, spoljašnjeg izgleda, pa i karijere koju su odabrali. Slučajno ili ne, svoje dede smatraju herojima i velikim misliocima , a neki od njih su rešili da nastave lozu političara.

Marko Milošević Junior

Rođen godinu dana pre odlaska s vlasti njegovog dede, Marko Milošević Junior (20) je sa majkom Milicom Gajić proveo detinjstvo u Požarevcu, gde je i završio osnovnu i srednju školu.

FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Kako je izjavio u jednom intervjuu, upravo svog dedu, Slobodana, smatra za najvećeg političara i heroja, zbog čega je imao želju da se učlani u SPS. U žižu javnosti je dospeo 2016. godine, kada je dao intervju o svom odrastanju, ali i o tome kako je bilo biti unuk Slobodana Miloševića i sin Marka Miloševića, posle Petog oktobra 2000. godine.

Nakon toga, ponovo je dospeo na naslovnice i to nakon proslave punoletstva u jednom požarevačkom restoranu, gde je veselju prisustovao i predsenik SPS-a Ivica Dačić u društvu sina, Luke, koji je ujedno i prijatelj sa unukom Slobodna Miloševića.

 

Nađa Barberović Dizdarević

Nađa (34), unuka Alije Izetbegovića je danas jedna od poznatijih bosanskih fotografa, a na Instagramu je prati nešto više od 20.000 ljudi. Takođe, ona je nešto ranije ove godine, u maju priredila knjigu sa ilustrovanim citatima svog dede.

Kako je navela, ona je za potrebe knjige umrežila citate Alije Izetbegovića koji govore o životu, smrti, slobodi, ljubavi, nauci, umetnosti i ostalim životnim temama.

Sa druge strane, u svetu modne fotografije, može se reći da je veoma uspešna i talentovana.

 

Nera Kristina Tuđman

Sa druge strane, unuka Franje Tuđmana, atraktivna Nera Kristina (23) nije se bavila zapisivanjem misli svog dede, ali je u jednom trenutku svog života rešila da se učlani u njegovu stranku HDZ.

Kako je navela u jednom intervjuu, član HDZ-a je postala 2012. godine kada su Tomislav Karamarko i Miljan Brkić došli u njihovu porodičnu kuću i doneli im članske karte i to nakon što ih je (porodicu Tuđman) Ivo Sanader na fin način odstranio iz stranke.

FOTO: PRINTSCREEN YOUTUBE

Nera, inače student pravnog fakulteta, bila je član ove partije sve do 2018. godine, kada je rešila da istupi iz nje i to zbog ratifikovanja Istanbulske konvencije od strane premijera i lidera HDZ-a Andreja Plenkovića.

Jedna od njenih izjava u kojoj je navela kako ne podržava ni ustaše ni partizane, pa ni sve one ljude koji podržavaju i šire zlo, nakon čega je dodala kako rado ide na koncerte Marka Perkovića Tompsona, te i da ne vidi ništa sporno u ustaškom pozdravu "za dom spremni", izazvala je dosta pažnje u regionu.

(BalkansPress / Izvor: Kurir.rs)

Scroll to top