Petog marta prošle godine "Jutarnji program Prve" dobio je drugačiji smisao kada je u studio ušetala tada dvomesečna beba Prva. Iako u početku niko nije verovao da bi pas mogao da bude deo programa koji svaki dan ide uživo, to se dogodilo, ali i ispostavilo kao pun pogodak. Beba je rasla i sazrevala kako je tekao program, ali danas je, nakon više od godinu dana došao momenat za rastanak.

 

Naime, Prva šapa, kako su je od milošte zvali na ovoj televiziji i tokom ovog programa nije bila ubačena u "Jutarnji" kako bi pravila društvo, već imala svrhu - da se jednog dana obuči za psa vodiča, ili pomagača osobama kojima je to potrebno.

*FOTO: YOUTUBE

Psa su jutros odveli stručni i obučeni ljudi, a potom su objasnili i gde je otišla. Šapa je zapravo krenula na "fakultet".

-Nije nama bio cilj da uzmemo Prvu da bismo Srđan i ja u studiju imali sa kim da se družimo. Hteli smo da pokažemo da uz odgovorno vlasništvo psa, dobre treninge, Prva može zaista nekome da pomogne. Naša ideja je bila da Prvu spremimo da bude drugarica i asistent nekome kome je pomoć potrebna. Želeli smo da to bude dete, ali različitih smo karaktera, pa ćemo videti za šta je Prva, da li za dete, ili odraslu osobu - rekla je Jovana Joksimović, a potom se uključila i njena gošća, koja je za ovih godinu dana trenirala Prvu.

 

-Prva je imala osnovne procese vaspitanja, učila je komande... Ona je pas koji izuzetno voli da radi. Jako je dobra u konkretnim zadacima, ne voli da bude statična. Prva ide na specijalnu obuku, odnosno kreće u Novi Sad na fakultet i pridružuje se timu.

*FOTO: YOUTUBE

-Prva će da bude pas pomagač... Biće uz osobu koja ima psihičke ili motoričke probleme - dodao je gost u studiju koji je i odveo psa.

*FOTO: YOUTUBE

Ovaj trenutak bio je posebno emotivan za voditeljski par, koji se jedva oprostio od kuce, a potom su počeli i da plaču, da bi program prekinuli reklamama.

(BalkansPress / Izvor: Blic.rs)

Scroll to top