Glumica Dubravka Mijatović oduvek je bila zatvorena za medije, bez obzira na to što su njeni fanovi inicirali mnoge intervjue, ona je odbijala da odgovori na pitanja. Retke su bile prilike i kada je pristajala da pokoju reč kaže o projektu na kojem radi, a dešavalo se da pristane na intervju pa se predomisli.

Kako bismo proverili da li je takva samo prema sedmoj sili ili je u pitanju njen karakter, uputili smo se u Dubravkin komšiluk. Na sreću ili žalost, posle razgovora sa nekoliko komšija shvatili smo da je i sa njima na distanci. Kako kažu, iz nepoznatih razloga.

 

Publika je osim na pozorišnoj sceni trenutno može videti u serijama "Moja rođak sa sela" i "Nemanjići, rađanje kraljevine", a privatno u elitnom delu Beograda, gde živi sa dve ćerke. Sedamnaestogodišnjom Ivom, koju ima iz braka sa glumcem Goranom Radakovićem, i osmogodišnjom Sarom, koju ima iz braka sa pokojnim Marinkom Madžgaljem.

- Sve znam šta se dešava u kraju, bivši sam policajac i to mi je u prirodi. Dubravku retko srećem, ponekad kada prođe ulicom. Nikada se ne javlja. Zatvorena je osoba - kaže Miloš koji i u penziji brine o bezbednosti svog kraja.

*MILAN ILIĆ / RAS SRBIJA

Drugarica iz osnovne škole

Šetajući krajem u kojem glumica živi, sreli smo se sa njenom drugaricom iz osnovne škole.

- Viđam je. Često se srećemo u obližnjoj prodavnici. Dubravka i ja smo išle zajedno u osnovnu školu. Stalno joj se javim i uvek je pitam kako je. Fina je žena. Izjavila sam joj saučešće kada se ono desilo sa Marinkom - kaže Jelena koja se sa Dubravkom zna odmalena.

Mijatovićeva otada nije promenila mesto stanovanja, odrasla je u ovom delu Beograda. Porodična kuća u kojoj joj žive roditelji nalazi se u ulici pored njene. Za razliku od Dubravke, komšije o njenim roditeljima imaju samo reči hvale.

- Dubravka živi ovde u blizini, a tu su joj i roditelji. Žive jedno od drugog na pet minuta. Vidim je samo u prolazu, a kada se sretnemo, nikada se ne javi. Zatvorena je za razliku od njenih roditelja, sa kojima se uvek lepo ispričam. Znam je više sa televizije i iz serija, nego iz komšiluka - priča glumičina susetka Ana.

 

Arogantna

Većina drugih komšija nije bila raspoložena da javno da priča o Mijatovićevoj, ali su nam otkrili da je nepristupačna.

- Ne znam da li joj je to štit da joj ljudi ne prilaze ili je prosto tako mrzovoljna. Ima takvih ljudi, prosto od rođenja budu takvi. Dubravku sam nasmejanu video samo na televiziji. Starija ćerka je velika i često šeta mlađu. Idu na razne aktivnosti i Dubravka ih sve vreme vozi tamo-ovamo. Verujem da joj nije lako, sama mora o svemu da brine. Mada, roditelji joj žive u blizini i velika su joj podrška - kaže jedan od komšija koji nije želeo da se predstavi.

Bilo nam je više nego dovoljno da sumiramo utiske o Dubravki Mijatović, makar prema tome kako je najbliže komšije opisuju.

Napustila dve serije usred snimanja

Sudeći po onome što smo saznali na terenu, Dubravka je ista u privatnom i poslovnom životu. Ona tokom svoje karijere nije pristajala na kompromise. Postala je poznata po ulozi Đine u seriji “Srećni ljudi”. Dubravka je na početku snimanja druge sezone odlučila da napusti seriju. I dok se u novinama moglo pročitati da je glumica dobila otkaz jer je redovno kasnila na snimanje, Dubravka je tvrdila da je jedini razlog njenog odlaska iz serije neredovna isplata honorara i pretvaranje njenog lika u kič i šund. Dubravka je napustila snimanje i Pinkove serije „Pare ili život“, u kojoj je tumačila glavni ženski lik - Višnju. Izvršni producent i glumac Milutin - Mima Karadžić je izjavio da mu je žao što se to dogodilo, ali da nisu mogli da izađu u susret Dubravkinim zahtevima. Sada je gledaoci prate u seriji “Moj rođak sa sela” gde tumači jednu od glavnih uloga.

Scroll to top