BalkansPress

Dobro došli!

Film "Ljubavini život Budimira Trajkovića" snimljen je 1977. godine u režiji Dejana Karaklajića, a u glavnoj ulozi našao se tada sedamnaestogodišnji Predrag Bolpačić.

Na film je mladi Bolpačić dospeo prvi put upravo 1977. godine kada ga je reditelj Karaklajić izabrao u mnoštvu kandidata. Do tada bio je deo amaterskog pozorišta "Žikica Jovanović-Španac".

 

Mladi Bolpačić zablistao je u ulozi šeprtljastog ali odlučnog tinejdžera, u nameri da se, poput vršnjaka, konačno zaljubi i pronađe pravu ljubav. Ali uprkos njegovoj želji i najnežnijim osećanjima, plan mu remeti porodica koja se zbog posla konstantno seli.

*Predrag Bolpačić, Foto: Facebook

Budine roditelje na filmu igrali su Milena Dravić i Ljubiša Samardžić, a njegovu patnerku, komšinicu iz zgrade u koju se Buda zaljubljuje igrala je sada pokojna hrvatska glumica Marina Nemet.

Inače, ovom glumačkom paru zapalo je da urade ono što se do tada nije videlo u domaćim filmovima- da snime scenu u krevetu, koja je naknadno izbačena u montaži pa se, u verziji filma koja je prikazivana u bioskopima, mogla videti ona u kojoj se mladi Buda poluodeven iskrada iz zagrljaja devojke.

Film "Ljubavni život Budimira Trajkovića" doneo je ogromnu popularnost ovim mladim glumcima, a zanimljivo je da, profesori u gimnaziji koju je Bolpačić pohađao nisu imali razumevanja za njegove vannastavne aktivnosti pa je morao, zbog propuštenog gradiva, da ponavlja jedan razred gimnazije.

Bolpačić je imao i malu ulogu u filmu "Nije nego" 1987. godine, a nakon toga nije snimao filmove.

Scroll to top