BalkansPress

Dobro došli!

Katarina Oksenberg, ćerka Jelisavete Karađorđević i zvezda serije "Dinastija", prošle nedelje za "People" magazin je ispričala kako je njena dvadesetšestogodišnja ćerka potpala pod uticaj lidera sekte pod nazivom Nxivm.

Oksenberg je želela da rakrinka grupu koja navodno pomaže ljudima i koju predvodi Kit Ranijer. Katarina je ispričala da je ona predložila ćerki Indiji 2011. godine da se prijavi na časove u grupu Nxivm koja navodno pomaže ljudima da se osećaju bolje i koja radi na samopouzdanju mladih. Odmah na početku je primetila da je grupa "čudna i jeziva", ali njenoj ćerci se dopao program koji je Ranijer pokrenuo pre 20 godina. Majka nije želela da stoji na putu odraslom detetu, ali se situacija otela kontroli.

 

"Kurs psihologije sa praktičnom nastavom koji radi na savladavanju veština koje obezbeđuju uspeh u životu", piše na sajtu Nxivm stranice.

Mišljenje o Kitovoj grupe se promenilo u aprilu kad je Katarina razgovarala sa Boni Piesi, ženom koja je napustila kurs. Prema njenim rečima grupa je zapravo sekta koja tera svoje članove da budu na rigoroznoj dijeti i da ne telu imaju urezane incijale vođe grupe.

Boni je insistirala da Katarina uradi sve što može kako bi spasila ćerku.

 

Oksenberg je bila iznenađena kad je videla koliko je njena ćerka mršava i molila ju je da napusti grupu, ali Indija nije želela da sasluša majku i prestala je da komunicira sa njom. Ubrzo je objavila status na Facebook-u kako bi uverila majku i njene prijatelje da je dobro.

"Ja sam super. Nikad ne bih dovela sebe ili ljude koje volim u bilo kakvu opasnost", napisala je Indija.

Katarina je veoma zabrinuta za svoju ćerku i kako je izjavila "spremna je da uradi bilo šta samo da joj se vrati".

Članak u "New Your Times-u" ističe da su gradonačelniku Njujorka poslate brojne prijave protiv grupe Nxivm. Bivši članovi grupe su istakli da im je bilo dozvoljeno da jedu 800 kalorija dnevno kako bi bili fizički privlačni po kriterijuma Kita Ranijera.

Slučaj o ozloglašenoj grupi visi u vazduhu. Čeka se reakcija i istraga nadležnih organa.

(BalkansPress / Noizz.rs)

Scroll to top