BalkansPress

Dobro došli!

Kada se ugase reflektori, stane snimanje i utihne drama na daskama koje život znače, glumački par Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković povlače se u vikendicu koja se nalazi u Čortanovcima. Zajedno sa mezimicama Milom i Verom beže daleko od grada na imanje gde su sagradili kuću. Oni su plac na obali Dunava kupili pre šest godina.

Što bi naš narod rekao, poljubili smo vrata jer glumački par nije bio kod kuće, ali su nam zato komšije sve rekle o njihovom ponašanju kada dođu u vikendicu. Meštani Nove Tadije uglavnom imaju reči hvale.

 

Čim smo kročili u naselje, žitelji su nam objasnili da su u tom delu gde živi glumački par odskora počele da se grade kuće. Kažu, niko doskora nije otkrio to mesto sa kojeg puca pogled na Dunav, a skriveno je od znatiželjnih pogleda prolaznika. Na samom kraju sokaka na velikom imanju od nekoliko hektara prostire se imanje Slobode i Vojina. Po priči meštana, na njemu češće uživa Vojin, koji se osami pa peca ribu ili sadi voće. U to smo se i sami uverili jer je odmah pored kuće voćnjak okopan, uređen i održavan.

Dom Vojina i Slobode Mićalović

*DOM VOJINA I SLOBODE MIĆALOVIĆ • RAS, INSTAGRAM / RAS SRBIJA

- Da vam kažem, to je jedna divna porodica. Ljudi su normalni, niko nikada ne bi pomislio da su oni sada neke velike zvezde. Doduše, svi u selu znaju da su glumci, fini su, nisu neki koji glumataju da su previše bitni i važni. A i lepi su - kaže kroz osmeh komšinica Milanka, koja zarad dobrih komšijskih odnosa nije htela da se fotografiše, i dodaje:

- Znajte i svima recite kako Vojin sam kosi travu, sadi voće, čisti oko kuće. Ne angažuju nikoga od seljaka da im to radi, nemaju poslugu niti bilo koga da ih tu dvori. Vojin češće posećuje vikendicu. Prva komšinica im pazi na kuću dok oni nisu tu.

Komšinica koja živi preko puta glumačkog para ozareno nas je dočekala kada smo je pitali za popularne komšije.

- Jao, što su im deca fina i kulturna, uvek se jave i pozdrave nas. Nikada nisu prošle te dve male da ne kažu „dobar dan”. Često znaju svi porodično da dođu i da se okupe pa da provedu vikend zajedno. Prave roštilj i često pevaju, Vojin mnogo lepo peva. Meštani ga zovu Brando zbog serije u kojoj je glumio kao dečko - kaže ova starija dama.

 

Ono što smo mogli da čujemo od komšija jeste da je veći deo kuće Vojin sam uradio zajedno sa majstorima, da i te kako zna da zasuče rukave i radi građevinske poslove.

- Vidite ovaj mali objekat pored kuće? To je Vojin sam sazidao sa nekim prijateljima. Ali kada je gradio kuću, isto je bio tu da pomogne majstorima i da bude sa njima. Pravi čovek iz naroda, nikada ne bih rekao da glumac zna da kosi travu, zida i cepa drva, nekako mi je to čudno - kaže Bojan koji već deceniju i po živi u tom mestu.

Prodavačice u obližnjoj prodavnici gde smo zastali da bismo se raspitali za glumački par kažu da su jako fini i da uvek ostave bakšiš:

Dom Vojina i Slobode Mićalović

*DOM VOJINA I SLOBODE MIĆALOVIĆ • RAS, INSTAGRAM / RAS SRBIJA

- Sloboda često dolazi sa decom da kupuje, uvek je nasmejana i prirodna. Ne stavlja ko ove danas šminku čim izađe iz kuće, već najnormalnije ide ulicom i do prodavnice. Kada kupuje, ostavi bakšiš, što je ovde, da vam kažem, velika retkost - objašnjava Brankica iz obližnje prodavnice.

Put Beograda krenuli smo u kasnim večernjim satima. Čist vazduh i priroda su nas osvojili pa smo shvatili u šta su se Vojin i Sloboda zaljubili kada su odlučili da ovde sagrade kuću. Meštani su nam rekli da ne vredi da ih čekamo jer obično dolaze vikendom.

(BalkansPress / PulsOnline)

Scroll to top