BalkansPress

Dobro došli!

Jelena Đoković danas je uspešna mlada žena, supruga našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića, majka malog Stefana i uskoro novog člana porodice.

Međutim, dok još uvek zvanično nije dobila prezime Đoković, Jelena je bila devojka prilično nepoznata javnosti. Svetski mediji utkrivali su se ko će više pisati o Noletovoj lepšoj polovini, koja se nije često pojavljivala na turnirima. Svi su se pitali zašto je tako. Evo jednostavnog odgovora.

 

Jelena Đoković bila je student ekonomije i finansija na italijanskom fakultetu "Bokoni" u Milanu. Samo jedna godina na ovom fakultetu košta oko 5.000 evra, ali Jelena je, kao i većina srpskih državljana koji studiraju na "Bokoniju", dobila stipentiju ovog fakulteta.

*Foto: Privatna arhiva

Dane je provodila u Milanu kao i većina tamošnjih studenata. Živela je u studentskom domu, sa nekoliko cimerki. Zbog mnogo obaveza na fakultetu, Jelena nije pratila Novaka na turnirima, ali je sve mečeve gledala preko televizijskih ekrana.

 

Oduvek je bila skromna i Novaku nije pravila drame zbog čestih natpisa u novinama u kojima su ga povezivali sa Anom Ivanović i Marijom Šarapovom.

*Foto: RAS Srbija

Par se upoznao 2005. godine preko zajedničkih prijatelja, dok Nole još nije bio planetarno popularan. Teniser ju je prvi put predstavio javnosti na turniru u Amersfortu u julu 2006. godine. Često je obilazila Monte Karlo u kojem danas porodica Đoković živi.

*Foto: RAS Srbija

Jelena je nekada bila zaista pravi devojčurak, što se može primetiti i na slikama u čiji je posed došao magazin "Puls" 2008. godine. Nenapadna odeća, sasvim prirodna kosa, i osmeh - to je bilo njeno oružje.

 

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top