BalkansPress

Dobro došli!

Gužva u subotu uveče stvorila se pred ljubljanskim Gospodarskim rastaviščem, gde je nastupila folk zvezda Ceca Ražnatović, čiji su koncert Slovenci najavili kao užitak za stas i glas.

Na koncert su došli i mnogi poznati Hrvati koji su doputovali u Ljubljanu na nastup najveće balkanske muzičke dive, kako su je proglasili slovenački mediji, a na parkiralištu su se mogli videti i automobili sa srpskim registracijama. Bio je tu ”ceo Zagreb”, hrvatska zlatna mladež, deca tajkuna i političara, svi koji u Hrvatskoj ne smeju ni da pomenu da 'slušaju Cecu', ali i verni Cecini obožavatelji iz Slovenije gde je već više puta gostovala. U Zagrebu su se ulaznice prodavale preko portala namenjenog prodaji svega i svačega, ali je stranica ubrzo izbrisana i prodaja prekinuta.

Koncert je bio rasprodan danima unapred, usprkos visokim cenama ulaznica koje su iznosile za stajanje do 25 evra, a u VIP ložama od 35 evra naviše. Plakati na kojima je pisalo ”Ceca lajv in Ljubljana” najavljivali su spektakl kojeg su nestrpljivo čekali i slovenački fanovi srpske zvezde koju Slovenci procenjuju da je 'teška' osamdeset miliona evra.

 

”Mnogo sam očekivala od ovog koncerta, a nastupi u Ljubljani su mi uvek nešto posebno. Rado se vraćam u državu na sunčanoj strani Alpa i posebno me veseli kada publika zajedno sa mnom peva moje pesme”, kaže Ceca Ražnatović koja je u Sloveniju došla u sklopu svetske turneje na kojoj promoviše album ”Autogram”.

”Posebno me veseli što sam sa prijateljem mogla da obiđem i stari deo Ljubljane o kojem sam već pre čula da je prelep”. Ceca je nahvalila i lepote Bleda za kojeg kaže da ima posebno mesto u njenom srcu.

Upitana kako se u njenoj muzičkoj karijeri snalaze deca, ćerka Aleksandra i sin Veljko, novinari u Ljubljani od Cece nisu dobili odgovor. 

”Sve ono što rade moji najmiliji želim da sakrijem od javnosti. Želim da imaju bolji život nego što sam ga ja imala”.

Slovenija je ove subote trebala ugostiti i kontroverznog pevača Marka Perkovića Tompsona koji je trebao u Mariboru imati svoj prvi nastup, ali mu ga je policija zabranila iz bezbednosnih razloga. Tompson se nada da će dobiti dozvolu za dve sedmice i dok je cela demokratska javnost podržala odluku policije u odbran uTompsona ustao je samo Janez Janša, prvak slovenačke desnice koji je u subotu po osmi put na kongresu na kojem je bio i Viktor Orban izabran za predsednika SDS-a. ”Istog dana trebale su da gostuju dve (zlo) glasne zvezde iz bivše Jugoslavije”, pišu slovenački mediji i navode da Tompson velika fašizam i ustaštvo, a da je Ceca udovica udovica Željka Ražnatovića Arkana i sama upletena u skandale. ”Za Tompsona je policija bila zadnja linija odbrane, a Ceca je bez problema propuštena”.

(Novosti.rs)

Scroll to top