Možda misliš kako ne postoji šansa da ikada prevariš partnera, ali grdno se varaš. Ljudima se to dešava jako često, a zna se i koje godine su kritične kako za muškarce, tako i za žene.

Zvuči zabrinjavajuće, ali tokom braka skoro 60 odsto muškaraca i 45 odsto žena prevari partnera u nekom trenutku, piše Independent.

Još strašnije zvuči podatak da muškarci imaju sedam puta veće šanse za preljubu od žena, otkriva studija sa Univerziteta Nju Hempšir.

Zanimljivo, istraživanje je pokazalo da muškarci i žene na različite načine odlučuju da li je afera u koju se upuštaju vredna njihovog rizika i vremena.

 

Očigledno žene procenjuju kakav je partner kao otac njihovoj deci i koliko "znanje" i "finansijsku stabilnost" donosi njihovoj vezi, pre nego što odluče da nabiju rogove.

Sa druge strane, muškarcima ovi faktori uopšte nisu na pameti. Zapravo, ne lupaju mozak oko toga uopšte.

Sa godinama raste i želja za prevarom. Za muškarce je kritična brojka 55, a za žene 45.

PROČITAJTE: ZNAČENJE POZE BROJ 3 ĆE VAS ODUŠEVITI! Omiljena poza u seksu odaje muškarca! Saznajte šta oseća prema vama!

Bizarno ili ne, posle ovih godina, šanse i želja za preljubom se značajno smanjuju kod oba pola.

Možda se baš zbog ovih sumornih statistika parovi i upuštaju u otvorene veze kako bi mogli "iskreno" da varaju partnera.

Jedna studija čak tvrdi da su odrasli ljudi u otvorenim vezama srećniji, zdraviji i seksualno aktivniji od ostatka populacije istog godišta i sličnog emotivnog statusa.

 

Scroll to top