BalkansPress

Dobro došli!

Postoje tri večna univerzalna zakona koja treba jasno razumeti kako bi ih mogli promišljeno, delotvorno i zadovoljavajuće primenjivati u svom fizičkom izrazu života.

Zakon privlačenja je prvi od zakona – ako ga ne razumete i niste u stanju da ga delotvorno primenjujete, tada se drugi zakon – veština promišljenog stvaranja, i treći – umeće dopuštanja, ne mogu primenjivati. Ako hoćete da razumete i primenjujete drugi, prvo morate razumeti i delotvorno primenjivati ​​prvi zakon. A morate biti sposobni da razumete i primenjujete drugi zakon, ako hoćete biti sposobni razumeti i primenjivati treći.

Prvi zakon, zakon privlačenja, glasi: Slično privlači slično.

Iako ovo možda zvuči kao prilično jednostavna tvrdnja, ona definiše najmoćniji zakon u svemiru – zakon koji utiče na sve, u svakom trenutku. Ne postoji ništa što nije pod uticajem ovog moćnog zakona.

Drugi zakon, veština promišljenog stvaranja, glasi: Ono o čemu razmišljam i u šta verujem ili očekujem – to jeste.

Ukratko, dobijate ono o čemu razmišljate, želeli vi to ili ne. Promišljena primena razmišljanja zapravo je ono o čemu je reč u veštini promišljenog stvaranja, jer ako ne razumete ove zakone i ne primenjujete ih promišljeno, sasvim je moguće da stvarate po automatizmu.

 

Treći zakon, umeće dopuštanja glasi: Ja sam ono što jesam i spreman sam dopustiti drugima da budu ono što jesu.

Kad ste spremni dopustiti drugima da budu onakvi kakvi su, čak i onda kad oni vama ne dopuštaju to isto, tada može da se kaže da ste onaj koji dopušta, ali nije verovatno da ćete dostići tu fazu sve dok prvo ne shvatite kako dobijate ono što dobijate.

Tek kad shvatite da drugi ne mogu biti deo vašeg iskustva ukoliko ih putem svog razmišljanja ne pozovete u njega (ili putem pažnje koju im poklanjate), kao i da okolnosti ne mogu biti deo vašeg iskustva ukoliko ih putem svog razmišljanja ne pozovete u njega (ili putem opažanja tih okolnosti), tek tada bićete onaj koji dopušta, onakav kakav ste i želeli biti onda kad ste došli u ovaj izraz života.

Razumevanje ova tri moćna univerzalna zakona i njihova promišljena primena, dovešće vas do radosne slobode koja je rezultat činjenice da ste u stanju da stvarate vlastito životno iskustvo, baš onakvo kakvo želite. Čim shvatite da vi sami pozivate u svoje iskustvo sve ljude, okolnosti i događaje, i to putem svog razmišljanja, počet ćete živeti život kakav ste i nameravali živeti kad ste došli u ovo fizičko telo. 

I tako, razumevanje moćnog Zakona privlačenja, udruženo s namerom da promišljeno stvarate svoje životno iskustvo, dovešće na kraju do neuporedive slobode, one koja može poteći samo iz potpunog razumevanja i primene umeća dopuštanja.

(Iz knjige Zakon Privlačenja, Jerry and Esther Hicks)

Scroll to top