Verovali ili ne, ali osećanje sreće i zadovoljstva nije stvar karaktera i okolnosti. Prema najnovijim istraživanjima naučnika sa Univerziteta Kalifornija, sreća je u velikoj meri pod našom kontrolom.

PROČITAJTE: DEČAK KOJI JE ODLUČIO UMRETI...

Ljudi mogu da upravljaju svojom srećom i povećaju je, a naučnici preporučuju 5 stvari koje dokazano povećavaju osećaj sreće i zadovoljstva:

1. Zahvalnost

Uvek se zahvaljujte ljudima koji vam pomognu. Kod onih koji su usvojili ovu naviku uočeno je povećanje osećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma zahvalnosti, ali ih nisu nikad poslali, osećali bolje.

 

2. Optimizam

Optimistično razmišljanje takođe dokazano pomaže. Zamišljajte idealnu budućnost. Razmišljajte o lepim stvarima koje će vam se dogoditi i to zapišite. Posle samo par nedelja bićete mnogo bolje.

3. Brojite dobre stvari

Osobe koje imaju običaj da pišu 3 dobre stvari koje su im se dogodile u toku nedelje pokazuju značajno povećanje osećaja sreće. Sam čin koncentrisanja na dobre stvari podseća ih na stvari zbog kojih trebaju da budu srećni.

PROČITAJTE: POSLEDNJE REČI UNUCIMA: Pročitajte pismo jednog dede koje je osvojilo svet preko društvenih mreža!

4. Koristite svoje najjače strane

Otkrijte gde ste dobri i radite na tome. Uspešnost u nečemu će vas učini veoma srećnim.

5. Činite dobra dela i pomažite

Pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vreme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje pomažu ljudima osećaju se sretnijima. Dajte nešto sitniša na ulici ili pomozite slučajnom prolazniku i osetite kako sreća dolazi.

Scroll to top