BalkansPress

Dobro došli!

Da li često slomite tanjir ili svaka sijalica brzo pukne? Da li stvari u vašoj kući nsestaju bez traga?

Sasvim je normalno da u domu imamo kvarove ili da stvari ponekad nestanu, ali kada to postane učestala pojava, moguće je da se nešto čudno i mistično dešava sa energijom u vašem domu.

Život pokazuje da uzroci haosa u vašem domu mogu biti potpuno različiti i leže u bioenergiji, feng šuiju ili psihologiji.

 

Evo šta znači kada se stvari u kući lome i nestaju i kako možemo da ispravimo situaciju:

Energetski razlozi

U većini slučajeva, haos u kući počinje zbog nakupljanja negativne energije. To se može dogoditi zato što u kući živi snažni energetski vampir ili ukućani često imaju negativne misli. Možda u kući postoje stvari energetskog vampira ili je kuća prepuna bespotrebnih stvari koje stalno nakupljaju negativnost. Ako je to slučaj, problem možete rešiti čišćenjem energije.

*FOTO: Shutterstock

Generalno očistite kuću oslobađajući je nepotrebnih stvari i uklanjajući prašinu. Sve stare stvari koje bi u budućnosti još mogle biti od koristi treba dati u humanitarne svrhe.

Nakon generalnog čišćenja, uzmite sveću, upalite je i nosite u sve prostorije, gledajući u svaki ugao. Obratite pažnju na plamen. Ako se sveća puši, pukne ili ugasi, to znači da se u kući skupilo dosta negativnosti, a ritual će morati da se ponovi, možda i više puta. Kada sveća počne da gori ravnomerno, ne puši se i ne pucketa, energija vašeg doma postala je apsolutno svetla.

 

Psihološki razlozi

Misli su materijalne, što znači da vaše depresivno stanje takođe može izazvati razne kvarove i gubitke u kući. Ako je osoba depresivna, ako je opterećuju teške misli, toliko je duboko u svojim mislima da ne primećuje gde stavlja svoje stvari, i neprestano ih gubi. Štaviše, takve osobe mogu biti nepažljive i nekoordinisane, što znači da stalno nešto dodiruju, razbijaju stvari.

U ovakvim slučajevima potrebna je pomoć psihologa. Ukoliko želite da sprečite ovakvo stanje važno je da eliminišete negativne ljude iz svog života i razmišljate o prijatnim stvarima, radite nešto što ispunjava vašu dušu. Pozitivan stav i odsustvo sukoba omogućiće da obnovite duševni mir, nakon čega će i situacija u kući biti bolja.

*FOTO: Shutterstock

Negativni ljudi

Oštećenja i gubici u kući mogu nastati zbog prisustva negativnih ljudi. Na primer, ako u vašu kuću uđe komšija koji se pretvara da je prijatelj, ali vam zapravo zavidi, veruje se da će se nakon njegovog odlaska neke stvari u kući pokvariti. Tehnika je posebno osetljiva na neiskrenost, pa se mogu očekivati kvarovi električnih uređaja i računara.

 

Narodna verovanja

Ako su u kući vidljive cevi ili voda iz slavine kaplje, verovatno ćete imati finansijskih problema. Razmislite o tome kako racionalno trošite novac i gde biste mogli da uštedite. Pokušajte da usmerite novčani tok u pravom smeru, ulaganjem u posao ili potrošnjom u dobrotvorne svrhe. I da, ne zaboravite da popravite slavinu.

Ako stalno gubite neophodne sitnice (ukosnice za kosu, ključeve, čarape, kape), verovatno se često ponašate kao egoista, stavljajući u prvi plan svoje želje i potrebe. Pored toga, lenji ste i radije prebacite odgovornost na druge.

Polomljeno i napuklo posuđe, kao i pukotine na monitorima ili ogledalima, ukazuju na to da u kući nastaje ozbiljan sukob. Stalne kvarove električnih uređaja, na primer sijalice, ukazuju na to da ljudi iz vaše prošlosti žele da vam nanesu štetu.

Česti kvarove u kući ukazuju na loše odnose. Večno izgubljene stvari ukazuju na stagniranje. Oni su signal da treba da napustite staro i nepotrebno, otvarajući prostor za novo, zanimljivo i privlačno.

(BalkansPress / Izvor: lovesensa.rs)

Scroll to top