BalkansPress

Dobro došli!

Ako planirate da postanete vlasnik jednog psa, znajte da ćete sebi zauvek kupiti ljubav - i to večnu i bezuslovnu. Ali, isto tako pas zahteva da se i njemu pokloni ljubav i malo pažnje. Zato ako niste odgovorni, ne volite nikakve obaveze i u sebi nemate dovoljno strpljenja i truda da uzvratite ogromnu ljubav koju svaka kuca nosi u sebi, nemojte se ni odlučiti na korak nabavke kućnog ljubimca. Kada bi pas mogao da zatraži nešto od svog budućeg ili sadašnjeg vlasnika, to bi stalo u svega nekoliko rečenica koje već dugo kruže društvenim mrežama. Evo koje su to "pseće zapovesti":

 

 

1. Moj život traje 10 do 15 godina. Svaki rastanak od tebe za mene znači patnju. Razmisli o tome pre nego što me uzmeš.

2. Voli me onakvog kakav sam, jer si ti mene birao. Ja nemam tu mogućnost da izaberem prijatelja i gospodara.

3. Daj mi vremena da shvatim šta od mene tražiš. Pre nego što me u toku obuke izgrdiš, preispitaj sebe, možda ti grešiš ili ja ne mogu da shvatim sve što želiš.

4. Imaj ljubavi za mene, ja živim od toga.

5. Nemoj se ljutiti na mene i nemoj me kažnjavati. Ti imaš svoj posao, svoje prijatelje, svoju razonodu, a ja imam samo tebe.

6. Pričaj sa mnom! Iako se tebi čini da te ne razumem, ja ipak znam šta misliš i osećaš.

 

7. Znaj da ja ne zaboravljam kako se sa mnom postupa!

8. Pomisli pre nego što me udariš da te ja sa lakoćom mogu ugristi, ali ja to nikad ne radim!

9. Ne uzimaj me kao igračku dok sam mali i sladak, da bi me kasnije odbacio, jer je moja ljubav prema tebi večna.

10. Brini o meni kad odrastem, ostanem bez zuba, oslepim, prestanem se kretati. I o tebi će neko brinuti - starost je ista za sve.

11. Prati me na mom poslednjem putu. Nemoj nikad reći: "Ja to ne mogu gledati" ili "Neka se to dogodi u mom odsustvu". S tobom je za mene sve lakše. Neka ti to bude dug za moju vernost i našu lepu mladost.

12. Kad me više ne bude bilo, nemoj tugovati, već usreći nekog novog psa i voli ga kao što si mene voleo.

 

Scroll to top