BalkansPress

Dobro došli!

Radamenes je crna mačka koja živi u Bidgošču, gradu u Poljskoj. Ona je imala veoma uzbudljiv život – prošla je kroz pakao i na kraju završila u veterinarskom centru gde živi i radi. Da, da, dobro ste pričitali – ova maca radi, a njen posao je da brine o drugim povređenim životinjama koje tu dođu na lečenje! Pročitajte njenu priču, jer za macu-bolničarku do sada sigurno niste čuli!

 

 

Radamenes je stigla u ovu bolnicu za životinje kada je bila na ivici smrti. Imala je infekciju respiratornog sistema, a neki veterinari su čak preporučivali eutanaziju kao jedino humano rešenje za njenu patnju. Ipak, već prvog dana boravka u bolnici, Radamenes je počela da prede i veterinari su shvatili da je to znak da nastave sa njenim lečenjem.

Kada joj je bilo bolje, Radamenes je odjednom počela da prilazi drugim psima i mačkama koje su ležale u ambulanti. Grlila bi ih, lizala i masirala, a onda uglavnom legla preko njih grejući ih svojim još uvek slabašnim telom.

Naročito je bila pažljiva prema životinjama koje su preživele teške operacije. Bila je nežna i tiha, i pazeći da ih ne uznemiri ubeđivala ih je da će sve biti u redu.

 

-Moguće je da smo umislili, ali od kada je Radamenes došla u naš centar, veliki broj životinja oporavio se brže. Ona im pruža sigurnost, veru da će se sve dobro završiti! Radamenes je postala lokalna atrakcija i dosta ljudi dolazi da je upozna, bez obzira što im ne treba pomoć našeg centra. Svrate i maze je jer veruju da donosi sreću!

-Ona je prava medicinska sestra. Obilazi pacijente, uvek im je na usluzi,a radno vreme joj je 24 sata! Može se reći da je maskota naše bolnice.

Ko će posle ove priče reći da su mačke hladne ili da crne mačke donose nesreću?

 

(Izvor: Zivotinje.rs)

Scroll to top