BalkansPress

Dobro došli!

Dobro je znati da postoji prirodna i bezopasna alternativa u oblikuprirodnih ulja i minerala.

Prirodna sredstva za zaštitu kože posebno se preporučuju ljudima saosetljivom kožom, osobama koje su sklone alergijama i deci. Biljna ulja treba da se kombinuju sa prirodnim mineralima (cinkovim oksidom, titanijevim dioksidom ili ekstraktom algi – Helioguardom 365).

Prirodna ulja uglavnom štite od UVB zračenja, koje uzrokuje opekotine, dok minerali filtriraju UVA zračenje, koje uzrokuje starenje kože i utiče napigmentaciju.

PROČITAJTE: Na koje načine nas more leči: Svi se vraćamo preporođeni zbog ova 3 čudesna efekta!

 

Ulje semenki maline ima najviši prirodni zaštitni faktor, koji iznosi od 28 do 50. Možete da ga koristite samostalno ili kao dodatak mešavinama. Ima jaka protivupalna svojstva i pogodan je za kožu sklonu iritacijama, osipu, ekcemima i lezijama.

Ulje lešnika je popularan dodatak prirodnim kozmetičkim proizvodima. Cenjeno je kao zaštita od sunca, jer štiti i od UVA i od UVB zračenja. Brzo se upija, sprečava starenje i štetan uticaj spoljnih faktora. Pogodno je za negu mešovite i suve kože. Može se koristiti samostalno ili u mešavinama. Procenjeni prirodni SPF iznosi između 10 i 30.

PROČITAJTE: METABOLIČKA DIJETA: Za 13 dana izgubite od 6 do 20 kilograma koji se nikad ne vraćaju!

Ulje šargarepe poboljšava opšte stanje kože i daje joj elastičnost. Istovremeno deluje protiv različitih kožnih tegoba: ekcema, psorijaze, čireva, mehurića, a ujedno sprečava bore i staračke mrlje. Procenjeni prirodni SPF varira od 38 do 40.

Ulje pšeničnih klica najbolji je prirodni izvor vitamina E, što ga čini izvanrednim za negu kože. Posebno godi suvoj koži, preporučuje se za prevenciju znakova starenja, dubinsku regeneraciju kože i lečenje iritacija. Može se koristiti čisto ili u mešavinama. Procenjeni prirodni zaštitni faktor je SPF 20.

Scroll to top