BalkansPress

Dobro došli!

Ona je radijska zvezda 21. veka, pričalica i pametnica koja savršeno funkcioniše u tandemu s kolegom Draganom Ilićem. Sa Goricom Nešović možete satima pričati o svemu. Ona zna kako se pripremaju fantastična jela bez mesa, kako se neguje cveće, sređuje kuća (ali tako da se dok to radite ne umorite). Odavno je naučila kao treba voleti sebe, negovati se i lečiti prirodom, ugoditi sebi i drugima.

Do pre nekoliko godina Gorica je, kao i većina žena, bila rešena da skine višak kilograma za koje je, kako kaže, verovala da se nekim čudom neprekidno lepe za nju.

– Nisam znala šta je uzrok tome, pa sam krenula u potragu za odgovorom i rešenjem. Prvo se ispostavilo da su metabolički procesi bili zakrčeni. Nema te dijete koju do tada nisam isprobala, počevši od Majo dijete, od koje sam pala u nesvest, preko kupus dijete, jedino nisam jela po Atkinsu, jer je tu na jelovniku bilo mnogo mesa, koje ne varim najbolje.

 

Bila sam i na pilotskoj dijeti, ali voda i nadutost nisu prestajali. U to vreme sam otkrila jogu i počela redovno da vežbam. Kod joge koju upražnjavam nema stavljanja noge za vrat, već sve podseća na vežbe oblikovanja, gde je važno da mišić bude u određenoj pozi kako bi pravilno radio.

Marija Jakšić me je rasturila masažom od temena do malog prsta na nozi, koja je bila toliko bolna da sam mislila da će komšiluk zvati policiju, koliko sam vrištala. Ja sam tada pre svega odlučila da se pozabavim sobom! Išla sam i na akupunkturu, pravila sebi živu hranu, ali mi nije prijala. Nisam odustajala i neprekidno sam tražila ono što je za mene dobro – priča voditeljka.

POLA GORICE

Prvo su drugi, pa tek onda ona primetili da je počela da splašnjava. Posle svih pokušaja i dijeta njeno telo se oslobodilo velike količine vode, a dva do tri meseca nakon što je promenila način ishrane Gorica se prepolovila.

Osnovu Goričine ishrane danas čine povrće i pirinač, a tek ponekad pojede parče mesa.

– Kad se sve sabere, sada jedem više količinski nego onda kada sam imala sve te probleme. Malo više šetam.

Svi koji se ne osećaju dobro u svojoj koži treba, moraju i mogu da preduzmu nešto da tako više ne bude, poručuje Gorica. 

A SAD… KURKUMA!

Danas Gorica zna odlično svoju formulu za zdrav život. Ponekad s uživanjem pojede pola table čokolade, ali pre podne i ne svakog dana. Uživa u raznolikosti ukusa, aroma, mirisa, boja, začina koji ispunjavaju njen kulinarski svet. Gorica nam je otkrila i recept za dobro zdravlje koje je dobila od Indijaca.

– Svako jutro dok mi se kuva kafa umutim pola kašičice kurkume sa jednom kašičicom meda. Kad to pojedem, pijem kafu i doručkujem. Kurkuma umiruje sve upalne procese, blagotvorna je za ceo organizam, a ja je odavno stavljam zajedno s malo karija u svaki svoj pirinač ili jela sa povrćem.

Ove začine ubacim u jelo na početku kuvanja, tokom dinstanja, kako bi pustili svoja esencijalna ulja. Tokom poslednje dve godine, koliko svako jutro uzimam kurkumu, nisam se nijednom prehladila, a nekada sam kašljala kao da imam tuberkulozu. Imala sam ranije čir koji mi je zadavao probleme, ali je on vremenom nestao i verujem da je kurkuma tome doprinela – kaže Gorica.

(Izvor: BgOnline)

Scroll to top