Žene znaju da postoji hiljade proizvoda za koje proizvođači tvrde da pomažu u mršavljenju, zatezanju kože i rešavanju drugih problema.

Čarobne pilule uz koju bi smršali preko noći nema, ali tu je prirodna alternativa otrovnim proizvodima i rizičnim dijetama – čaj od lanenih semenki.

Lanene semenke obiluju mineralima, vitaminima i masnim kiselima. Te kombinacije pomažu poboljšavanju probave, kontroli apetita, a mogu čak i pomoći smanjenju nivoa šećera u krvi. U lanenim semenkama se nalazi i lecitin koji pomaže da se očiste creva. Prirodne masne kiseline u lanenim semenkama pomažu vašem telu u borbi protiv prekomerne tjelesne težine.

PROČITAJTE: ZATEŽE KOŽU BOLJE OD BOTOKSA: Ova maska od 3 sastojka skida 10 godina sa lica!

Potrebni sastojci:

- 1 litar kipuće vode

- 3 kašike lanenih semenki

 

Priprema:

Prvo skuvajte litar vode i tri kašike lanenih semenki prelijte kipućom vodom. Čaj pripremite u večernjim satima i ostavite smesu da prenoći. Najbolje je da koristite termos, ali ako nemate, možete koristiti bilo koju vrstu šerpe s poklopcem. Sledećeg jutra procedite smesu. Trebali bi dobiti gustu tečnost. 

Pijenje čaja:

Potrebno je konzumirati 150 ml čaja 3-4 puta dnevno i to pola sata pre svakog obroka. Moraćete pripremiti čaj u večernjim satima, tako da možete konzumirati ga sledeći dan. Čaj treba biti uvek sveže pripremljen. Ovaj čaj pijte neprekidno 10 dana, a zatim napravite pauzu od 10 dana. Možete ponoviti postupak dok ne postignete željene rezultate. Na taj način ćete regulisati svoju telesnu težinu delotvorno. Važno je piti puno vode tokom celog tretmana.

Ubrzo ćete primetiti pozitivne promene u vašoj koži. Koža će postati jača, elastičnija i zdravija, a najbolja stvar u svemu je, nakon što izgubite višak težine koža vam se neće obesiti, piše organichealth.

Napomena: Osobe koje pate od problema sa jetrom i bubrežnim peskom i kamenčićima ne smeju konzumirati čaj od lana.

Scroll to top