BalkansPress

Dobro došli!

S približavanjem leta, većina se brine oko svog izgleda, posebno žene. Jedna od njihovih najvećih boljki je i celulit. Celulit je estetski problem koji može pogoditi i muškarce i decu, no žene su najčešće na meti s obzirom na to da ih oko 95 posto ima celulit.

Vizuelno ga karakterišu udubljenja, grbavo i naborano tkivo ispod kože koje najčešće pogađa trbuh, bokove, stražnjicu i bedra jer su masne naslage koncentrisanije na tim područjima. Simptomi celulita uključuju obešenost, osetljivost i stezanje na tim područjima. 

Glavni uzroci celulita su hormoni progesteron i estrogen. Estrogen podstiče formiranje masnih ćelija na stražnjici, bedrima i grudima, dok progesteron vodi ka slabljenju vena, zadržavanju tečnosti i debljanju. Drugi uzroci mogu biti pušenje, stres, trudnoća, grube masaže, debljina, premalo fizičkog vežbanja i genetika.

No ne brinite, jer i za to postoje prirodne metode rešavanja.

 

Uz sledeći recept za prirodni losion rezultate ćete primetiti već za 30 dana! Jer čemu trošiti novac i na trostruko skuplje kreme ili tretmane, ako kod kuće možete napraviti sredstvo koje će vam zaista pomoći.

Sastav ovog losiona je toliko jednostavan u poređenju sa komplikovanim sastavom kupovnih gelova i krema sa stotinama hemijskih sastojaka koji najčešće – ne funkcionišu. Upravo u jednostavnosti je ključ rešenja!

Napravite ovaj losion i svakodnevno s njime namažite pogođena mesta i rezultati će biti vidljivi, naravno ako ćete biti uporni. 

Potrebni su vam:

  • Pola jabuke
  • 2 šargarepe
  • 1 krastavac
  • ¼ glavice svežeg kupusa
  • 1 limun

 

Napravite sok od ovih sastojaka, dobro ga izmešajte, promućkajte i svakodnevno, 1 put dnevno, najbolje pre tuširanja, umasirajte u čistu, suvu kožu zahvaćenu celulitom tako da se dobro upije.

Obucite neke stare pamučne pantalone, sedite ili lezite, odmorite, pročitajte nešto ili pogledajte omiljenu tv seriju.

Nakon pola sata se istuširajte.

Višak soka ostavite u frižideru. Pripremite novu turu ovog prirodnog losiona po potrebi. 

Kombinacija ovih moćnih sokova koji su poznati i provereni po svojem fantastičnom delovanju u dermatološkoj primeni učvrstiće kožu, podstaknuti cirkulaciju, smanjiti naboranost kože i na kraju krajeva vidljivost celulita!

Uz primenu ovog losiona svako jutro naiskap popijte dve velike kašike jabukovog sirćeta u velikoj čaši vode.

Ovaj losion je toliko delotvoran da u 30 dana pokazuje vidljive rezultate!

 

Vežba i ishrana koje podržavaju ovaj tretman

Želite li dugotrajno zadržati ove rezultate idealno je vreme da ubacite i fizičke vežbe u svoj život. S obzirom na to da je celulit salo, kretanje će mu sigurno pomoći da se bolje otopi. Zato, razmotrite jogu, vežbe snage, brzo hodanje, plivanje, plesanje, skakanje na trambolini, borilačke veštine…

Stvorite svakodnevnu naviku vežbanja od 20 minuta pet dana nedeljno. Zauzvrat vaše telo će vam uzvratiti ravnotežom i manjkom celulita.

Dijeta bazirana na namirnicama s manjim udelom masti pomaže u smanjivanju celulita, poput žitarica, a takođe pomaže i u izbacivanju toksina iz creva. Voće i povrće poput šparoga, avokada, banana, brokula i krušaka odlične su namirnice za prevenciju razvoja celulita. Zato pokušajte dnevno pojesti 5 serviranja ovih namirnica. 

Drugi korisni dodaci koje možete uvrstiti u svoju dijetu su omega 3 masne kiseline, laneno ulje, ginko biloba i sojin lecitin. To su vrlo delotvorni dodaci prehrani koji utiču na poboljšanje cirkulacije, metabolizma i štite od oštećenja stanica.

Klonite se alkohola, šećera, cigareta i kofeina jer oni sužavaju krvne dusove i pogoršavaju sam izgled celulita. Takođe pokušajte smanjiti unos soli, s obzirom na to da so takođe podstiče zadržavanje vode i vidljivost celulita.

 

Scroll to top