BalkansPress

Dobro došli!

Doktorka Danica Grujičić govorila je o malignim bolestima i upozorila koji bi mogli biti simptomi kada ova bolest napadne mozak.

- Simptom tumora mozga mogu biti fine psihičke promene, a koje najpre primete ljudi bliski obolelom. Kao na primer da osoba počne da priča viceve koji nisu karakteristični za njega, onda da ispoljava ponašanje koje nije karakteristično za njega, ili osobine koje nisu do tada bile karakteristične za njega. To je znak da treba da se uradi dijagnostika - pojasnila je doktorka, dodajući da se prvi simptomi često zanemare i da se pripišu nekim drugim dešavanjima u životu.

 

- U ovakvim slučajevima najbolje je javiti se neurologu ili svom izabranom lekaru, on vas poznaje i uočava promene - rekla je doktorka gostujući na TV Prva.

Na pitanje voditelja da prokomentariše izjavu doktora Branimira Nestorovića da soda bikarbona leči rak, doktorka je kategorično odbila mogućnost da je on tako nešto izjavio .

- Ne verujem da je tako rekao, soda ima svoje pozitivne osobine, kao na primer kod kiseline u želucu. Inače, u prirodi postoji mnogo supstanci koje mogu da vam pomognu, ali za njih nikada nije napravljeno ispitivanje kao kada se ispituje lek, već je to sve na osnovu iskustva. Inače, Nestorović je iskusan lekar, kod koga smo svi vodili decu na preglede, samo što nekada bude pogrešno shvaćen.

Scroll to top