BalkansPress

Dobro došli!

Do sada je spisak namirnica koje ne bi trebalo da jedete bio poprilično dug, ipak vreme je da okrenete novi list.

Ovu hranu možete jesti bez imalo griže saveti, jer osim što je vrlo ukusna i zdrava, ona je odličan saveznik u borbi protiv masnih naslaga.

Ukoliko budete trenirali redovno i pravilno balansirali obroke, rezultati neće izostati.

 

ORAŠASTI PLODOVI

Lešnici, orasi, bademi prava su blagodet za vaš organizam i zbog toga bi bilo dobro da ih uvrstite u svakodnevnu ishranu. Orašasti plodovi smanjuju nivo LDL-holesterola, a obiluju vlaknima i aminokiselinama koje čuvaju srce.

KOKOSOVO ULJE

Za ovom namirnicom poludeo je ceo svet. Smatra se za jednu od najlekovitijih namirnica koja sastoji od čak 90 odsto zasicćenih masnih kiselina, određenih derivata masnih kiselina, masnih alkohola, polifenola koji su zaslužni za specifičan miris i ukus, vitamina (E, K) i minerala. Kokosovo ulje jača imuni sistem, ubrzava metabolizam, redukuje apetit i poboljšava varenje.

Ukoliko još niste probali čuvenu „bulletproof” kafu, predlažemo vam da to učinite što pre.

ČIA SEMENKE

Lekovito semenje izuzetno je bogato vlaknima, omega- 3 masnim kiselinama, proteinima, vlaknima i antioksidansima. Pored toga što ne sadrže gluten, čia semenke sdarže čak pet puta više kalcijuma nego mleko, a sedam puta više vitamina c od citrusa.
Ove, zaista čudotvorne semenke, će vam pomoći da duže zadržite osećaj sitosti u organizmu i sprečiće vas da se prejedete.

PUNOMASNI JOGURT


Ako ste do sada izbegavali punomasni jogurt i radije kupovali onaj sa nižim procentom masnoća, grešili ste. Zapravo, niskokaloričnoi jogurti su prepuni šećera. Punomasni jogurti sadrže i dobre probiotske bakterije koje blagotovrno utiču na organizam.

PASULJ

Mahunarke generalno ne bi trebalo izbegavati jer predstavljaju odličan izvor nutritivnih materija i najbolji biljni izvor proteina.  Pasulj i leblebije su posebno dobre namirnice jer podstiču varenje i brži gubitak kilograma.

 

(Izvor: Zena.Blic.rs)

Scroll to top