BalkansPress

Dobro došli!

U kineskoj medicini veruje se da su stopala moćan i direktan kontakt sa svim unutrašnjim organima, zahvaljujući takozvanim "meridijanima" koji se tu nalaze i prolaze kroz celo telo.

S druge strane, crni i beli luk imaju sjajnu moć upijanja bakterija i čišćenja organizma. Kada se te dve stvari spoje, dobijete idealan recept za jeftinu i jednostavnu detoksikaciju. Svake noći.

Iako ne veruju svi u meridijane i kinesku medicinu, istina jeda je ovo sve povezano direktno sa revnim sistemom - a u njega svi veruju. Naime, stopala imaju oko 7.000 nervih završetaka (meridijana) koji idu direktno do unutrašnjih organa. To su veoma bitni završeci, koje često zanemarujemo jer po ceo dan nosimo cipele, pa se nervi ne stimulišu na pravio način. Zato je, između ostalog, idealno šetanje po pešćanoj plaži bez obuće.

 

A jedan od najboljih načina da se ovi nervni elektronski putevi, koji vode po čitavom organizmu, otvore, jeste baš pomoću luka. Ako želite da prečistite organizam a da ne morate ništa da radite (poput saune ili držanja dijete) jednostavno isecite crni luk na debele kolutove, stavite ih na tabane i preko obujte čarape. Naravno, niko ne očekuje da takvi šetate po ulici, već se ovo radi noću. Dok vi spavate, luk će da vam prečisti organizam.

Naime, poznato je da luk čisti kožu, jer ubija bacile i bakterije, a fosforna kiselina (ono zbog čega plačete kada sečete luk) u krvotoku može da učini čuda. Ako putem nervnih završetaka u stopalima uđe u krvotok, ova kiselina će prečistiti organe i krv, i poubijaće sve bakterije i bacile na koje naiđe.

Preporučuje se upotreba organskog luka, a stručnjaci naglašavaju da luk neće samo da vam pročisti organizam, već i vazduh. Iako ima neugodan miris, u staroj Engleskoj se upravo crni luk koristio za čišćenje vazduha od mikroba, kako ne bi došlo do širenja zaraza.

Koje su sve koristi ove detoksikacije:

1) Prečišćava krv

2) Ubija bakterije, bacile i patogene

3) Čisti vazduh

Scroll to top