BalkansPress

Dobro došli!

Topli dani nam se neumoljivo bliže, a sa njima i kratke suknjice, haljinice i lepršave bluze, a samim tim i nerviranje pred ogledalom. Poznat vam je scenario?

Evo čudotvornog napitka koji će vam pomoći da brže sagorite kalorije, a sprema se bukvalno za 2 min ! Sve će vam biti jasno kada kažemo da sadrži najvećeg borca protiv celulita - grejpfrut!

Potrebni sastojci:

- Jedan veliki zreli grejpfrut,
- Med (po ukusu)

Priprema:

Hladan grepfrut isecite na pola i kašikom izvadite pulpu. Pulpu i med stavite u blender i izmiksajte dok se masa ne ujednači.

Zašto je ovaj napitak čudesan ?

- Sadrži pektin koji doprinosi smanjenju holesterola - grejpfrut na dan = smanjenje lošeg holesterola za 15,5 %, a triglicerida za 27 %.
Pektin osim toga snižava i nivo insulina u krvi i normalizuje metabolizam.

- Sadrži likopen koji pomaže u borbi sa toksinima i štetnim materijama u organizmu.

- Nekoliko gutljaja ovog eliksira 20ak min posle ručka će pomoći da sagorite skoro polovinu kalorija koje ste obrokom unele.

- Ima lekovito dejstvo na hipertenziju i bolesti kardiovaskularnog sistema.

- Grejpfrut sadrži brojne sastojke koji pomažu u borbi protiv prehlade, a dokazano je da sprečava pojavu pojedinih vrsta kancera i srčanih bolesti.

Napomena: Grejpfrut može da pojača delovanje nekih lekova, pa ukoliko uzimate redovnu terapiju, konsultujte se sa lekarom!

(MoguJaToSama.rs)

 

Scroll to top