BalkansPress

Dobro došli!

Verovatno ste u poslednje vreme na internetu videli barem jednu činiju voća sa acai bobicama ili prahom, poznatiju pod imenom "acai činija".

Iako se trendovi u svetu hrane često menjaju, acai činija je već duže vremena jedna od najpopularnijih ideja za doručak.

Radi se zapravo o jednostavnom smutiju od acai bobica i različitog voća po vašem izboru, a možete im dodati i ovas ili orašaste plodove. Iako izgledaju dobro i odličnog su ukusa, acai bobice napraviće od vaše činije jedan od najzdravijih doručaka na svetu.

U nastavku pročitajte zašto:

Deluju protiv starenja

Acai bobice su među odabranom hranom koja ima najveći broj antioksidanasa. Među njima je i elaginska kiselina koja može da obrne ili uspori neke od najčešćih procesa starenja.

 

Jačaju imuni sistem

Uz antioksidanse poput elaginske kiseline, acai bobice bogate su i vitaminom C, koji pomaže u borbi protiv virusa i prehlade. Neke studije su čak pokazale da acai bobice mogu da spreče nastanak raka.

Pomažu probavi

Acai bobice su bogate vlaknima koja pomažu u radu probavnog trakta.

Daće vam puno energije

Smuti sa voćem i acai bobicama savršen je doručak, a zbog svih vitamina i antioksidanasa u acai bobicama dobićete energiju koji nam je svima potrebna ujutro. Efekti su dugotrajni, pa će vam acai bobice pomoći u borbi sa umorom tokom celog dana. 

Izvrsnog su ukusa

S acai doručkom dobićete najbolje iz obe kategorije - zdravlje i odličan ukus. Budući da posebnog recepta nema, možete jednostavno da dodate voće koje najviše volite, pa je nemoguće da vam ovaj doručak ne bude ukusan!

Scroll to top