BalkansPress

Dobro došli!

Prabaka, baka i majka Klara na svom Jutjub kanalu je podelila sa gledaocima širom sveta najjednostavnije recepte koji su obeležili njenu mladost. Upravo ta jela pripremala joj je majka tokom velike ekonomske krize (velike depresije) koja je obeležila početak 30-ih godina prošlog veka, a kada je vladalo veliko siromaštvo i nestašica.

Iako je simpatična kuvarica umrla u 97. godini života, recepti koje je pred kamerama pripremala gotovo do samoga kraja života popularniji su nego ikad, a u njima uživaju njeni brojni fanovi širom sveta. 

Jela bake Klare opisuju jednostavne, jeftine i svima dostupne namirnice pripremljene na brz i ukusan način, a mi vam donosimo ručak od 3 sastojka u kojem će uživati deca ali i odrasli, a za koje vam treba svega 250 dinara.

 

Ručak za 170 dinara:

Sastojci: 2 veća krompira, 1 glavica većeg luka, 1 paket viršli (2 do 4 komada).

Priprema: Krompir i luk očistite i isecite na manje kockice. U duboki tiganj stavite ulje, dodajte krompir i luk te ga posolite i pobiberite. Dinstajte na srednjoj vatri uz povremeno mešanje.

Po želji dodajte kašičicu pelata ili nekog drugog sosa od paradajza.

Viršle nasecite na kolutiće, a kada se krompir zapeče, ubacite ih u tiganj te nastavite s dinstanjem i mešanjem. U tiganj dodajte i malo vode te nastavite da dinstate ručak još par minuta.

Kada voda ispari, a krompir omekša – jelo je gotovo. Uživajte!

Scroll to top