BalkansPress

Dobro došli!

Savršen ukus ove šumske poslastice trenutno su nam na raspolaganju, i to jednostavno ne smemo propustiti. Kuvani ili pečeni, slani ili slatki, kesteni su uvek odlični, pa ako nemate poseban tiganj za kestene ili bacač plamena u blizini, evo vam jednostavnog saveta za hladno nedeljno poslepodne!

Spadate li u onu ekipu koja jedva čeka da strateška mjesta u vašem gradu zauzmu kestenari i kestenarke, i onda nas osvoje divnim jesenskim miomirisima? Mi jesmo, o da… I zato, eto kratkog saveta kako da isto to, a možda još i bolje, napravite i kod svoje kuće.

 

Za početak, ne rizikujte suvišne povrede tupim noževima i rezanjem kore na krstiće ili kružiće, potrebna vam je samo jedna duga linija duž celog kestena i to napravljena nazubljenim nožem za hleb! Nakon toga kestene stavite u lonac s vodom. Uključite vatru i kuvajte dok voda ne provri, a zatim ih ocedite, stavite u posudu za pečenje i pecite na 220 stepeni 20 do 25 minuta. Kada su gotovi, zamotajte ih u kuhinjsku krpu i pustite da odstoje nekoliko minuta.

Ostale trikove pogledajte u videu!

Scroll to top