BalkansPress

Dobro došli!

Ispunjavanje želja u feng šuiju prilično je velika i zanimljiva tema, jer nam ova orijentalna nauka nudi na desetine različitih načina za privlačenje određenih dobara u život. Ranije smo već rekli kako koristiti kineske znakove i druge feng šui talismane u takve svrhe, ali danas ćemo se zadržati na takvom konceptu kao što je "ugao moći" i kako ga pravilno koristiti.

Šta je ugao moći i kako da je pronađemo?

Svi znamo da u svakoj kući postoji mnogo uglova. Ukoliko su prekriveni ili opterećeni višestrukim predmetima, oni su izvor negativne energije. Takođe, feng šui je loš prema oštrim izbočenim uglovima koji mogu ukrasiti unutrašnjost onako kako je to zamislio kreativni dizajner. Ali orijentalni stručnjaci imaju potpuno drugačiji stav prema unutrašnjem uglu svakog prostora koji se nalazi dijagonalno do ulaznih vrata.

 

Da biste ispravno odredili ugao moći, samo stanite na ulazna vrata prostorije koja se nalazi dijagonalno do ulaznih vrata i pažljivo pogledajte koji ugao je najudaljeniji. Tojest, ako su vrata sobe u sredini zida ili pomerana udesno, ugao sile će biti u suprotnom levom uglu sobe. Ako se nalazi na levoj strani, obratite pažnju na desni ugao nasuprot njega. On će postati vaš lični ugao moći gde možete da ostvarujete želje i planirate budućnost.

svaka-kuca-ima-ugao-moci-koji-ispunjava-zelje-evo-kako-da-ga-pronadete-u-svom-domu-feng-sui2

Kako aktivirati ispunjenje želja?

Nakon što odlučite gde je ugao moći, morate ga pravilno aktivirati. Za početak, morate izabrati jedan određeni cilj ili želju koju želite da ispunite.

Tako, na primer, ako želite da poboljšate svoje zdravlje, sakupite na ovom mestu sve simbole i talismane koje na ovaj ili onaj način povezujete sa zdravljem. Takođe, to mogu biti sve vrste slika ili isečci iz časopisa koji prikazuju atraktivne ljude, pravilnu hranu i slično.

Ako je, međutim, vaš cilj privlačenje finansija, onda biste ovde trebali staviti sve što se u feng šuiju odnosi na novčanice - stablo novca, bambus, feng šui žabu ili neku vrstu kristala.

 

Ako sanjate materijalno blagostanje, verovatno zamišljate neke atribute bogatog života. Zato se ovde može staviti i njihova slika ili njihovi personifikovani simboli.

Ako želite da odete u daleku zemlju, pravljenje ugla moći je još lakše. Da biste to učinili, samo okačite kartu sa rutom i na zid u "uglu moći" stavite fotografije mesta koje želite da posetite.

Podsetnik za izradu želja

Kada se okrenete prema "uglu moći", ne biste trebali odmah da napravite nekoliko različitih želja. Čak i ako pitate o bilo kojoj drugoj stvari, to već može oslabiti energiju koja je usmerena na njihovo ostvarenje i samim tim nijedna od njih neće biti u potpunosti ostvarena. Zato se zaustavite na jednoj stvari i pričekajte njeno ostvarenje. Čim se to dogodi, uvek možete smisliti nešto drugo.

 

Univerzum je prepun ogromne snage, ali okrećući se njemu uvek moramo biti tačni i konkretni. Ako samo kažete: "Želim da budem bogat", ali ne naznačite koliko novca želite da dobijete mesečno ili kakvo materijalno bogatstvo želite da imate, doneće vam blagostanje, ali nikako u iznosu o kome ste sanjali. Na isti način stvari su takođe sa izrađivanjem želja poput: "Želim kuću (ili automobil)".

Ovo nije dovoljno. Morate tačno znati kakvu kuću želite, gde se nalazi, tačan raspored prostorija i broj kupatila. Dobro je čak razmišljati o dizajnu i drugim sitnicama vezanim za kupovinu ili unutrašnjost kuće. Sve mora biti stvarno. Vaše misli bi se trebale odnositi na nešto konkretno. 

 

I na kraju, izražavajući želju, ne bi trebalo da samo sednete na sofu i čekate da feng šui deluje jednog dana. Morate baciti usmeriti svu energiju na ostvarenje svojih snova i razmisliti o planovima akcije kako biste što pre postigli ono o čemu sanjate. Takođe, morate početi da delujete u skladu sa ovim planom, i čim Univerzum primeti vaše napore, to će vam sigurno pomoći znajući za želju koju ste postavili.

Feng šui nije magija, ni čarolija, već samo pravilno usmeravanje protoka energije i prilagođavanje životnog prostora tako da vam u njemu bude lepo i prijatno.

Požurite da pronađete svoj ugao moći, ostvarite najdublju želju u njemu, aktivirate pomoć Univerzuma i možda se vrlo brzo vaš život promeni na bolje. Srećno!

(BalkansPress / Izvor: Lovesensa)

Scroll to top